Regija
PRESKAKAT ĆE VATRU, PUZATI PO BLATU...

U Baranji prvi hrvatski Combat Race
Objavljeno 14. svibnja, 2013.

BELI MANASTIR - Pravi adrenalinski spektakl priprema se početkom lipnja u okolici Šećeranskog jezera. Pojedinci i ekipe preskakat će vatru, trčati kroz kanale, roniti ispod plutajućih trupaca, sklizati se s blatnog brda, puzati po blatu ispod bodljikave žice, svladavati drvene zidove različitih visina... Sve to u sklopu prvog hrvatskog Combat racea, vrlo popularnog u SAD-u i nekim dijelovima Europe. Organizira ga 8. lipnja Orijentacijski klub Sova, uz partnere TZ Baranje i Grad Beli Manastir.

- Riječ je o prvom sličnom događaju u Hrvatskoj, a cilj mu je promovirati još uvijek neistražene baranjske turističke destinacije - istaknuo je na konferenciji za novinare Nikola Pajčin, predsjednik OK Sova, naglasivši da se cijeli projekt priprema već šest mjeseci, a sigurni su nastupi pojedinaca iz Slovenije, Srbije, BiH, Mađarske i Hrvatske.

- Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 1. lipnja, uz kotizaciju od 220 kuna po osobi - kaže Pajčin, dodajući da natjecatelji ne smiju biti mlađi od 18 godina te da su mogući pojedinačni i ekipni nastupi. U slučaju ekipnog natjecanja sastav mora biti mješovit (muškarci i žene) u omjeru 3:1. U prijepodnevnim satima bit će organizirana polufinalna natjecanja, a finala su na rasporedu poslijepodne. U međuvremenu u planu su razne zabavne igre, a nisu zaboravljeni ni posjetitelji.

- Pokraj jezera bit će postavljen veliki šator, uz bogatu gastronomsku i zabavnu ponudu - ističe Pajčin, napominjući da su osigurane i vrijedne nagrade. Direktor TZ-a Baranje, Nenad Bračun, zadovoljan je što su ''sovaši'' odlučili takav događaj organizirati upravo u Baranji.

- Slične manifestacije u svijetu privlače po 1.000 natjecatelja i velik broj posjetitelja, pa se nadam da će, ako ne ove godine, onda idućih, slično biti i kod nas - rekao je. Gradonačelnik Ivan Doboš napomenuo je da se Combat race sjajno uklopio u službeni početak radova na uređenju budućeg sportsko-zabavno-rekreacijskog centra Šećeransko jezero.

- Radovi počinju 23. svibnja, ali riječ je samo o raspisivanju natječaja, tako da neće ometati utrku - objasnio je.I.Getto

STAZA PUNA PREPREKA

Staza će biti dugačka šest kilometara, a vodit će oko jezera i bivše Tvornice šećera, odnosno Škrobare. Na njoj će biti postavljena 21 prepreka, od kojih tri posebno namijenjene za ekipni dio natjecanja. Trkački je prihvatljiva za svakoga, ali istovremeno iziskuje puno spretnosti, znoja, koncentracije i upornosti. No, dodaju, važno je držati se olimpijskog gesla - važno je sudjelovati.

Možda ste propustili...

150 GODINA ORGANIZIRANOG VATROGASTVA U POŽEGI

Vatrogasci 150 godina aktivni i požrtvovni u životu grada

NIJE ZA MLAĐE OD 16 GODINA

Predstava “Čudo u Poskokovoj Dragi”

Najčitanije iz rubrike