Regija
PROJEKT WINE TOUR

Otvoren vinski muzej u Feričancima
Objavljeno 15. svibnja, 2013.

FERIČANCI - Feričanci su jučer dobili vinski mini muzej, realiziran u okviru projekta Wine tour, koji je obuhvatio četiri vinogorja Osječko-baranjske županije. Vrijednost projekta je gotovo milijun i 250 tisuća eura, a 75 posto toga iznosa povučeno je iz fondova EU, objasnio je župan Vladimir Šišljagić.

- Uz četiri mini muzeja, u Dalju, Zmajevcu, Drenju i Feričancima, te regionalni vinski muzej u Osijeku, projektom je uređeno i 17 kilometara vinskih cesta. Uz već postojeće sadržaje mislim da je ovo značajan iskorak ne samo u promociji naših kvalitetnih i vrhunskih vina nego i u promociji kontinentalnog turizma po kojem smo u vrhu. Naime, prema podacima Hrvatske turističke zajednice, posljednjih smo godina na prvom mjestu po brzini rasta kontinentalnog turizma - istaknuo je Šišljagić.

Vinski muzej uređen je u zgradi u kojoj je nekad bila škola, a sada je vrtić. Posjetitelji Feričanaca moći će se upoznati s tradicijom proizvodnje grožđa i vina u izložbenom dijelu, a ljubitelji vina moći će kušati najpoznatija vina s područja županije. U muzeju su prezentirani i autentični feričanački proizvodi, kao što je keramičko posuđe i predmeti od pečene gline.

Načelnik općine Feričanci Antun Glavaš rekao je da će vinoteka zasigurno pomoći u razvoju kraja.

Nakon Feričanaca župan je posjetio Opću županijsku bolnicu u Našicama, gdje je obišao nove odjele ginekologije i pedijatrije u dograđenom i nadgrađenom dijelu bolnice, u koje je županija uložila oko 11 milijuna kuna. Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić rekao je da će ti odjeli pružiti kvalitetniji smještaj osjetljivoj populaciji djece i žena te će biti poboljšani uvjeti rada medicinskog osoblja.S.Fridl

Možda ste propustili...

SVEČANA SJEDNICA BIZOVAČKOG VIJEĆA

Ravnomjeran razvoj ostaje prioritet Općine

USAVRŠAVANJE VATROGASACA IH ODRŽALO

DVD Bakić slavio je 90. godišnjicu

U POŠTANSKOM UREDU U MARIJANCIMA POGODNOST ZA STANOVNIKE

Naknadu za uplate plaćat će Općina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana