Regija
PROJEKT WINE TOUR

Otvoren vinski muzej u Feričancima
Objavljeno 15. svibnja, 2013.

FERIČANCI - Feričanci su jučer dobili vinski mini muzej, realiziran u okviru projekta Wine tour, koji je obuhvatio četiri vinogorja Osječko-baranjske županije. Vrijednost projekta je gotovo milijun i 250 tisuća eura, a 75 posto toga iznosa povučeno je iz fondova EU, objasnio je župan Vladimir Šišljagić.

- Uz četiri mini muzeja, u Dalju, Zmajevcu, Drenju i Feričancima, te regionalni vinski muzej u Osijeku, projektom je uređeno i 17 kilometara vinskih cesta. Uz već postojeće sadržaje mislim da je ovo značajan iskorak ne samo u promociji naših kvalitetnih i vrhunskih vina nego i u promociji kontinentalnog turizma po kojem smo u vrhu. Naime, prema podacima Hrvatske turističke zajednice, posljednjih smo godina na prvom mjestu po brzini rasta kontinentalnog turizma - istaknuo je Šišljagić.

Vinski muzej uređen je u zgradi u kojoj je nekad bila škola, a sada je vrtić. Posjetitelji Feričanaca moći će se upoznati s tradicijom proizvodnje grožđa i vina u izložbenom dijelu, a ljubitelji vina moći će kušati najpoznatija vina s područja županije. U muzeju su prezentirani i autentični feričanački proizvodi, kao što je keramičko posuđe i predmeti od pečene gline.

Načelnik općine Feričanci Antun Glavaš rekao je da će vinoteka zasigurno pomoći u razvoju kraja.

Nakon Feričanaca župan je posjetio Opću županijsku bolnicu u Našicama, gdje je obišao nove odjele ginekologije i pedijatrije u dograđenom i nadgrađenom dijelu bolnice, u koje je županija uložila oko 11 milijuna kuna. Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić rekao je da će ti odjeli pružiti kvalitetniji smještaj osjetljivoj populaciji djece i žena te će biti poboljšani uvjeti rada medicinskog osoblja.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAMJENA CRVENOG MAGACINA NIJE DEFINIRANA

Razorena građevina sada čeka privatne investitore

2

OPĆINSKOM SUDU U ĐAKOVU ODASLANO:

U 20 dana još 35 prijedloga
za ‘jednostavni stečaj‘!

3

NAKON NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE: STOP ORUŽJU

Đakovo: Centar za socijalnu
skrb dobit će detektor metala