Regija
ŽUPANJA

Suradnja vrtića i Doma zdravlja
Objavljeno 14. svibnja, 2013.

Iako je na razini Hrvatske u pet predškolskih ustanova prije nekoliko godina provođen projekt vađenja krvi prilikom priprema za sistematske preglede budućih prvašića, prema riječima Gordane Tomić, zdravstvenog voditelja u Dječjem vrtiću "Maslačak" Županja, jedino je županjski vrtić ustrajao u tome.

- Mi smo jedini koji su nastavili vađenje krvi u suradnji s Domom zdravlja i to zahvaljujući odličnoj suradnji naše dvije ustanove. Napisani su mnogi članci o tome koliko djeci koja borave u vrtiću znači ovakav način pripreme za zdravstveni pregled prije polaska u školu - ističe Tomić i pojašnjava da je ovaj pregled u "Maslačku" obavilo 149 mališana.

- Zamislite samo kakva bi u hematološko-biokemijskom laboratoriju bila gužva da se u tri dana ondje pojave toliki mališani sa po jednim ili oba roditelja! Ovako je puno jednostavnije, djeci zanimljivije, roditelji ne moraju izlaziti s posla... - nabraja Tomić prednosti projekta.

Na brojnim stručnim susretima o tome se, dodaje, govori, a roditelji pozdravljaju i nastavak projekta koji se odnosi na sistematske preglede njihovih mališana.Z.K.

Možda ste propustili...

KADETI ŠAHOVSKOG KLUBA DONJI MIHOLJAC

Mladi šahisti na osmom mjestu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJUBIČASTA POLJA MAKA FOTOATRAKCIJA

Kod Topolja više od stotinu hektara zasijano je makom

2

UREĐENJE PONOSA BIVŠEG TRGOPROMETA

Bivšu robnu kuću Roma kupila tri Đakovčanina

3

BUDI SE JEDINO BARANJSKO MJESTO NA DUNAVU

Na Zelenom otoku najviše je novih smještajnih kapaciteta