Osijek
BURA ZBOG LINIJE OSIJEK - ČEPIN

Arnold: Stanovnici Čepina su ogorčeni, zahtijevamo drugo rješenje od Ministarstva!
Objavljeno 10. svibnja, 2013.

Vezani članci

INSPEKTOR ZABRANIO KORIŠTENJE UGIBALIŠTA

Ministarstvo zabranilo liniju kojom se godišnje preveze 250.000 putnika?

Nakon što su u GPP-u objavili kako Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture traži da se na autobusnoj liniji Čepin - Osijek ne koriste autobusna ugibališta te da se putnike smije prevoziti samo na autobusni kolodvor, reagirali su i čelnici Općine Čepin. Kako je rekao načelnik Dražen Arnold, mnogi mještani ovise o autobusnim linijama s Osijekom i kada bi se uvelo prometovanje od jednog jedinog stajališta u Čepinu do autobusnog kolodvora u Osijeku (i obrnuto), putnici bi značajno ispaštali.

- Poslali smo stoga dopis Ministarstvu kojim tražimo da se nađe neko drugo rješenje kako bi se zadržao aktualni način prometa. Recimo, učeniku koji iz Čepina u Osijek putuje u školu dnevno bi na prijevoz otpadalo i po tri sata, umjesto sat vremena kao danas. Također, kada bi to jedno polazno stajalište u Čepinu bilo u samom središtu mjesta, pojedini bi stanovnici morali pješačiti i po tri kilometra da dođu do njega. To je apsolutno neprihvatljivo - nezadovoljan je Arnold.

Priča o promjenama u 46 godina staroj autobusnoj liniji uznemirila je i mještane Čepina, pa su tako u Općini potvrdili kako stižu brojni upiti nezadovoljnih stanovnika.

- Uistinu bi bilo nevjerojatno da moram autobusom do autobusnog kolodvora pa onda presjedati na drugi autobus ili tramvaj kako bih došao do Tvrđe. Koliko mi je poznato, linijom su trenutačno svi zadovoljni i ne smije se dopustiti da zbog nečijeg hira ispaštaju putnici, pogotovo zato što je u autobusima jako mnogo učenika - rekao nam je srednjoškolac Luka, koji svakodnevno autobusom putuje na relaciji Osijek - Čepin.

U Općini ističu kako nije riječ o sitnom interesu, nego o 11.000 stanovnika općine koja se može smatrati prigradskim naseljem Osijeka kojemu gravitira i gdje stotine Čepinaca rade ili se školuju. I. Sekol

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike