Sport
24. IZDANJE VEGETA CROATIA OPENA

Marin Čilić brani titulu u Umagu
Objavljeno 9. svibnja, 2013.

Vezani članci

MEĐUGORAC SJAJAN U NJEMAČKOJ

Dodig u polufinalu ATP-a u Münchenu

ATP U MONTE CARLU

Čilić završio u Monte Carlu

HRVATSKA DOČEKUJE VELIKU BRITANIJU

Zbog gimnastike, Murray ne može igrati u Osijeku

Marin Čilić dolazi u Umag obraniti naslov pobjednika. Prvi hrvatski reket i 11. tenisač svijeta potvrdio je dolazak na 24. izdanje Vegeta Croatia Opena, koji će se održati na terenima ATP stadiona u Umagu od 18. do 28. srpnja.

- Neće biti lako obraniti naslov, jer konkurencija će ponovno biti jaka. Ipak, nema ništa slađe nego pobijediti na domaćem terenu, zato ću učiniti sve da u Umagu ponovim uspjeh iz 2012. - kazao je Marin Čilić.

Hrvatska je lani, nakon 22 godine čekanja i Gorana Prpića, napokon dobila domaćeg pobjednika. Čilić se sa zadovoljstvom vraća po tron:

- Igrati u Umagu posebno je zadovoljstvo, izvrsna organizacija, fantastična atmosfera na stadionu i oko njega s velikim brojem navijača daje mi dodatnu motivaciju da dam sve od sebe. Veselim se ponovnom nastupu u Umagu. Organizatori hrvatskog ljetnog ATP-a najavljuju i za ovo ljeto pravi teniski užitak u Umagu. Čilić predvodi listu igrača, no nastupit će još niz atraktivnih imena iz vrha svjetskog tenisa.

- Pobjednici nam se vraćaju na turnir, što potvrđuje da je Umag turnir s jako dobrom organizacijom. Turnir na kojem igrači vole igrati. Jako nam je drago što Marin uživa igrati naš turnir i što ćemo ga ponovno gledati u Umagu. Uz Marina, cilj nam je dovesti neka atraktivna imena koja još nisu igrala u Umagu. S ugledom koji je turnir u protekle 23 godine stekao u teniskom svijetu, siguran sam da ćemo u tome i uspjeti - najavio je direktor Vegeta Croatia Opena Vanja Božičković. (I. Li.)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini