Novosti
ŽUPANIJSKO IZBORNO POVJERENSTVO:

Zbog neprofesionalizma zabranjen
spot Osječke televizije protiv HDSSB-a
Objavljeno 9. svibnja, 2013.
Time se narušava ravnopravna izborna promidžba, ističe ŽIP

OSIJEK - Županijsko izborno povjerenstvo Osječko-baranjske županije zabranilo je Osječkoj televiziji, za vrijeme trajanja lokalnih izbora, emitiranje videospota “Ako vam je dosta”. U svojoj odluci ŽIP ističe kako su 7. svibnja (utorak) zaprimili prigovor stranke Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje zbog nepravilnosti u provođenju izborne promidžbe. U tom se prigovoru pak ističe da Osječka televizija kontinuirano pušta spomenuti videospot protiv HDSSB-a, te na taj način čini proizvod same Osječke televizije koja se direktno uključila u izbornu promidžbu, suprotno članku 38. stavak 2. Zakona o lokalnim izborima.

“Uvidom u dostavljeni videospot koji započinje sloganom 'Ako vam je dosta' Županijsko izborno povjerenstvo Osječko-baranjske županije utvrdilo je da je prigovor političke stranke Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje osnovan, te da se prikazani sadržaj može tumačiti kao izborna promidžba koja nije vezana uz predstavljanje izbornih programa, čime se istim videospotom narušava ravnopravna izborna promidžba u predizbornom nadmetanju”, stoji u odluci ŽIP-a.

“Poznato je kako je Osječka televizija predmet interesa nadležnih državnih tijela još od vremena svog nastanka za vrijeme premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, iz razloga što je stvarana opljačkanim novcem iz crnih fondova HDZ-a. Svjedoci smo da gotovo svakodnevno ta lokalna televizija svojim neprofesionalnim odnosom i nekorektnim pristupom zagađuje medijski prostor u Osijeku i ovom dijelu Slavonije. Odluka ŽIP-a, kojom se zabranjuje emitiranje klevetničkih spotova Osječkoj televiziji samo je potvrda ispravnosti naše odluke da HDSSB kao politička stranka ne želi imati nikakav oblik suradnje s tom televizijom, dokle god krši osnovne postulate objektivnog izvješćivanja”, prokomentirao je odluku ŽIP-a Karlo Šatvar, glasnogovornik HDSSB-a.

Igor BOŠNJAK
HDSSB ĆE NASTAVITI S MONITORINGOM

- Ova odluka Županijskog izbornog povjerenstva bit će nam poticaj da HDSSB nastavi s monitoringom te televizijske kuće, te o svakom budućem kršenju zakonskih obveza kao stranka zatražimo zaštitu pred nadležnim državnim agencijama i drugim inistitucijama pravne države, naglasio je Šatvar u zaključku svog komentara odluke ŽIP-a.

Karlo Šatvar

glasnogovornik HDSSB-a

Osječka televizija svojim neprofesionalnim odnosom i nekorektnim pristupom zagađuje medijski prostor

Možda ste propustili...