Regija
NESLANA ŠALA ŽUPANJSKIH TINEJDŽERA

Lažnom osmrtnicom oglasili
smrt 16-godišnjeg mladića
Objavljeno 6. svibnja, 2013.

ŽUPANJA – Na vrlo bizaran i šokantan način skupina županjskih tinejdžera ovih se dana odlučila našaliti sa svojim vršnjakom – oglasivši njegovu smrt!

Na stoljetnom stablu u strogom središtu grada, gdje se već godinama postavljaju osmrtnice, protekle je srijede, na Međunarodni praznik rada, osvanula obavijest o smrti 16-godišnjeg mladića, s ispisanim imenom i prezimenom, vremenom ukopa i tugujućim članovima obitelji. Građani su se okupljali i u nevjerici čitali vijest o smrti svog mladog sugrađanina, duboko suosjećajući s nesretnom obitelji koja je izgubila sina. Međusobno su se propitivali o kome je riječ, što se dogodilo, od čega je mladić preminuo, je li riječ o prometnoj nesreći ili je umro prirodnom smrću, a vijest se, kako to biva u takvim slučajevima, počela brzo širiti gradom. A onda je oko podneva osmrtnica netragom nestala. Pojedini građani koji su čuli za smrtni slučaj srednjoškolca uputili su se do centra grada i osobno provjeriti informaciju i vidjeti vrijeme ukopa, no osmrtnice na drvetu nije bilo. Uskoro se otkrilo da je riječ o lažnoj osmrtnici kojom se skupina mladića htjela “našaliti” sa svojim vršnjakom, što je zgrozilo Županjce. I to na način koji je sve drugo samo ne šala, posebice za mladićevu obitelj koja se još uvijek oporavlja od pretrpljenog šoka.

Vijest o tome da je u centru grada izvješena obavijest o smrti njihova sina, koji je živ i zdrav s društvom slavio Prvi svibnja, izbezumila je roditelje. Počeli su im stizati rodbina i prijatelji s izrazima sućuti, telefon im nije prestajao zvoniti, roditelji su bili izvan sebe.

– Hvala dragom Bogu da je dijete živo i zdravo! Ovakvo nešto u Županji se još nikada nije dogodilo, niti je ikada ikomu palo na pamet šaliti se na tako bizaran i morbidan način. Čuli smo za slučajeve da radnici neke propale tvrtke u očaju ispisuju osmrtnicu kojom 'sahranjuju' poduzeće, ali da nekomu padne na pamet oglasiti smrt žive osobe, to je ispod svake granice dostojanstva - samo su neki od komentara revoltiranih građana. M. Lešić Omerović

Šokiranim roditeljima stizali su rodbina i prijatelji s izrazima sućuti

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

Najčitanije iz rubrike