Regija
BELOMANASTIRSKI VRTIĆ CVRČAK

Na rabljenim igračkama zaradili 2.270 kn
Objavljeno 5. svibnja, 2013.
KAKO BI U NAPRAVILI CVJETNJAK, KLINCI PRODAVALI IGRAČKE

BELI MANASTIR - Na zanimljivu ideju došli su polaznici srednje skupine Dječjeg vrtića Cvrčak, točnije njihova ''teta'' Biserka Gerdešić. Uz pomoć roditelja i donatora, tijekom vikenda organizirali su prodajnu izložbu vlastitih igračaka, a sve kako bi skupili novac za uređenje cvjetnjaka na ulazu u vrtić. Svi su u kućama napravili prave male ''čistke'', odvojili igračke koje su im dosadile, pa se s njima više neće igrati ili, jednostavno, progutali knedlu i odekli se drage im stvarčice kako bi im bilo ljepše u vrtiću.

- Kod kuće imam mnogo autića pa sam pet izdvojio - priča jedan od dvadesetak polaznika skupine ''Ribice'', kako su se nazvali, pokazujući na šarene male autiće koji su popriličlno brzo ''planuli''. Jedna je djevojčica na prodajnu izložbu stigla s punom kutijom raznih plišanih igračaka.

- S njima sam se igrala dok sam bila manja - obrazlaže svoju odluku o njihovom donošenju na izložbu, dodajući kako je sada više zanimaju neke druge igrice, najviše one na računalu. Upravo plišanih igračaka bilo je najviše, ali nisu izostali ni autići, vlakići... Prodavali su ih po pet i deset kuna, a nakon dva-tri sata u kasici se našlo 2.270 kuna koje će završiti u novom cvjetnjaku. Kako je vrijeme odmicalo, na prodajnom je mjestu bilo sve više ljudi - baka i djeda s unucima i roditelja s djecom, koja su do mile volje mogla birati i gledati. U cilju privlačenja što više prolaznika, posebice onih mlađih, roditelji su nabavili razglas, trampolinu i ''puhalicu'' za skakanje, te od ničega napravili pravu malu veselicu.

- Cvjetnjak će se krasno uklopiti s budućim jezercem i njegovom okolicom, koji će biti izgrađeni u sklopu projekta Tradicijski korzo, za što je novac osigurala zaklada Slagalica. Upravo kada su provoditelji projekta iznijeli svoj prijedlog i plan, rodila se ideja o cvjetnjaku. Sve skupa djeci će poslužiti i u edukativne svrhe - tvrde roditelji, naglašavajući da s provođenjem sličnih aktivnosti ne misle stati, zato da bi njihovoj djeci, ali i budućim generacijama, bilo ljepše i zanimljivije.I.Getto

Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike