Sport
BADMINTONSKA NATJECANJA

Osijek prvi put pobjednik Kupa Hrvatske
Objavljeno 3. svibnja, 2013.

Badmintonski klub Osijek proteklog vikenda u sportskoj dvorani Prosvjetno- kulturnog centra Mađara bio je domaćin dvaju natjecanja. Na programu je bila završnica ekipnog Kupa Hrvatske za seniore i seniorke te ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete.

Seniorsko natjecanje okupilo je šest muških i pet ženskih ekipa koje su nastup na završnici izborile na temelju uspjeha na regionalnim turnirima.

Badmintonski klub Osijek napravio je sjajan rezultat, u ženskoj konkurenciji stigli su do svog prvog ekipnog naslova u državi. Osječanke su do naslova otišle zahvaljujući pojačanjima iz Mađarske, sestrama Lauri i Reki Sarosi, koje su uz asistenciju Alme Đurček pomele konkurenciju i s četiri pobjede, uz gem razliku 12-1, otišle do prvog mjesta. Ekipa Osijeka se u finalu sastala sa zagrebačkim Medvedgradom i slavila s uvjerljivih 3:0. Osijek je imao i drugu ekipu za koju su igrale Jasenka Augustinović i Valentina Đurček, a taj dvojac je na kraju bio peti.

Kod badmintonaša, prva momčad Osijeka s ozlijeđenim prvim reketom Goranom Hummelom nije mogla bolje od pete pozicije. Hummel je uz pomoć juniorskog prvaka Osijeka Domagoja Horvata u susretu za 5. mjesto svladao kolege iz Osijeka II za koju su igrali veterani Bruno Bart, Boris Winkler i Zlatko Veber s 2:1. Inače, u Osijeku je Kup u muškoj konkurenciji osvojila momčad BK Međimurje iz Čakovca.

Ekipni prvak Hrvatske u kadetskoj konkurenciji (mješovite ekipe) je zagrebački Max, a BK Osijek je iskoristio manji odaziv ekipa i pobjedom nad drugom ekipom Osijeka od 5:0 stigao do trećeg mjesta. Za prvu ekipu Osijeka igrali su Valentina i Alma Đurček te Luka Vilić i Luka Ivanišić, a za drugu Rebeka i Stela Milas te Borna Sudar i Nikola Pavković.

Nakon Kupa Hrvatske, osječki seniori su završili sezonu, dok mlađe kategorije još očekuje nastup na Sportskim igrama mladih gdje će se nadmetati za odlazak na završnicu u Split. (I. Li.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike