Regija
ODRŽAN POŽEŠKI KOTLIĆ 2013.

Čobanac najbolje kuha Zdravko Stojčević
Objavljeno 3. svibnja, 2013.

POŽEGA – Prvosvibanjska priredba Požeški kotlić, koja se tradicionalno održava u gradskom parku pokraj Orljave ove je godine okupila 43 natjecatelja u kuhanju slavonskog čobanca. Organizator natjecanja Turistička zajednica Grada Požege za svakoga je natjecatelja osigurala po pet kilograma mesa (junetina, svinjetina, divljač), drva i vodu, dok su se sudionici sami morali pobrinuti za posuđe i začine.

Ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s profesionalnom kuharicom Marijanom Pranjić najboljim je proglasilo čobanac Pleterničanina Zdravka Stojčevića. Drugo i treće mjesto osvojili su njegovi sugrađani Dražen Soldo i Željko Soldo koji su i svoje kuharske štandove imali postavljene jedan pokraj drugoga. Prema riječima prvonagrađenog Stojčevića, tajna je ukusnog jela u dobrom vinu koje se dodaje u manjim količinama i u kvaliteti paprike kao glavnog začina.

Za cjelodnevni zabavni program pobrinuo se TS Posegana, a nakon ocjenjivanja je oko 1.200 porcija čobanca posjetiteljima priredbe podijeljeno besplatno.(H.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana