Crna kronika
UHITILI NASILNOG 24-GODIŠNJAKA

Pijan se satima iživljavao nad suprugom,
davio ju, šutao nogama i vrijeđao
Objavljeno 30. travnja, 2013.
Nasilnik je pustio ženin vrat kada je vidio da ona ostaje bez zraka

SLATINA - Pomahnitali pijani 24-godišnjak tukao je i zlostavljao svoju 27-godišnju nevjenčanu suprugu od nedjeljne noći sve do sljedećeg dana!

- U kriminalističkom istraživanju koje su proveli policijski službenici PP-a Slatina utvrđeno je da je 24-godišnji suprug pod utjecajem alkohola u obiteljskoj kući zbog nesuglasica verbalno, pogrdnim riječima, vrijeđao 27-godišnju suprugu i fizički nasrnuo na nju. Pri tome ju je uhvatio za vrat i počeo ju daviti, a pustio ju je kada je vidio da ona ostaje bez zraka - stoji u priopćenju PU virovitičko-podravske. Idućeg jutra 24-godišnjak je nesretnicu automobilom odvezao do obližnjeg jezera, gdje ju je nekoliko puta udario nogom u natkoljenice, šakom u rebra i rukom po licu. Potom ju je uhvatio za kosu i vukao po tlu, pri čemu joj je zadao više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu. Nasilje se nastavilo i pri povratku kući, jer ju je tijekom vožnje još udarao rukama i nogama po glavi i tijelu, doznajemo iz PU virovitičko-podravske.

Mladoj ženi pružena je liječnička pomoć, a protiv 24-godišnjeg nasilnika policija podnosi odgovarajuću prijavu.

Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, u svome je izvješću o radu za prošlu godinu navela da su prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji prošle godine u Hrvatskoj podnesena 14.762 optužna prijedloga. Zbog nasilja u obitelji prekršajno je prijavljeno 17.976 osoba, što je manje za 2,1 posto nego prethodne godine.

Sandra LACIĆ

88,8

posto osoba zadržanih u policiji zbog obiteljskog nasilja su muškarci

OGROMNE BROJKE

Prošle godine policija je zbog nasilničkog ponašanja u obitelji prekršajno prijavila gotovo 18 tisuća osoba, točnije, 17.976 osoba, od kojih 14.444 muškarca i 3.532 žene. Podaci pokazuju da je lani u odnosu prema 2011. godini prijavljeno više muškaraca, a manje žena.

Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

Najčitanije iz rubrike