Regija
GUNJA

Drugi Konjički maraton
Objavljeno 29. travnja, 2013.

 Konjogojska udruga Cvelferije Gunja organizirala je 2. Konjički maraton kroz Cvelferiju jahača na konjima i kolskih zaprega. Maraton je organiziran uz potporu općina Drenovci, Gunja i Vrbanja, Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatskih šuma i Lovačke udruge Kuna Drenovci.

Članovi udruge i njihove supruge priredili su dobrodošlicu u Gunji. Maraton je krenuo put odmorišta Šumarska kuća Stari Drenovci, gdje su sudionici ručali, a potom stigli na Sajmište Drenovci, gdje su bili tamburaši i gdje je održan susret sudionika i gostiju. Gosti su i ove godine bili iz Udruženja poljoprivrednika Tuzlanskog kantona, predvođeni predsjednikom Ilijom Stojakom, iz Brčko Distrikta (BiH), susjednih cvelferskih mjesta, kao i Andrija Matić, županijski pročelnik za poljoprivredu.

Vladimir Crnov, načelnik općine Gunja, istaknuo je značenje manifestacije u međuregionalnoj suradnji s BiH i kao turističku atrakciju. Mihajlo Abramović, predsjednik udruge, i Josip Margić, tajnik, zadovoljni su nastupom 15 jahača i šest zaprega punih gostiju.(S.Bo.)

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike