Osijek
OŠ VIŠNJEVAC - NAJVEĆA INVESTICIJA U ŠKOLSTVU

U sportsku dvoranu, dogradnju škole i
opremanje uloženo 19,5 milijuna kuna
Objavljeno 27. travnja, 2013.
Danas smo najbolje i najsuvremenije opremljena škola u Osijeku, koju pohađa 615 učenika, kaže ravnatelj

Vezani članci

ZAVRŠNO OPREMANJE

Višnjevačka škola po europskim standardima

U Osnovnoj školi Višnjevac jučer je prigodnim programom otvorena nova sportsko-nastavna dvorana. Riječ je o kapitalnoj i ujedno najvećoj investiciji u području školstva koja, uz gradnju nove sportske dvorane, obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju školske zgrade te opremanje objekta.

- Ukupna vrijednost projekta iznosi 19,5 milijuna kuna, u što je uključeno i opremanje. Izvođač je radova tvrtka Gradnja, a projekt je financiran sredstvima Grada Osijeka i Svjetske banke, preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta - rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Gradonačelnik je podsjetio na to da su radovi počeli 2009. godine, dvije godine kasnije krenulo je uređenje prostora i sve je vrlo brzo i u zadanim rokovima završeno. No, mnogo važnije od činjenice da je tvrtka Gradnja završila radove nekoliko mjeseci ranije jest činjenica da učenici ove škole ne pohađaju nastavu više u tri, nego u dvije smjene.

- Uz to, dodao je Bubalo, u vrlo kratkom roku, poštujući pravnu proceduru, dvorana i škola su opremljene, u što je uloženo 2,1 milijuna kuna.

Ravnatelj OŠ Višnjevac Dane Končar istaknuo je da je ova sportsko-nastavna dvorana, osim za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, priredbe i ostale školske sadržaje, namijenjena i za treninge i utakmice sportskih klubova, a prikladna je i za međunarodne utakmice. Stoga su “zakucavanjem” dvoranu simbolično otvorili gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić, a pomogli su im učenici škole.

Ravnatelj Končar zahvalio je Gradu i resornim ministarstvu na financiranju ovog vrijednog projekta. Podsjetio je da je prije godinu i pol položen temeljni kamen za gradnju dvorane, a tada je počela i rekonstrukcija škole.

- Danas smo najbolje i najsuvremenije opremljena škola u Osijeku, koju pohađa 615 učenika podijeljenih u 26 razrednih odjela - zaključio je ravnatelj.

U glazbenom je dijelu programa nastupio školski zbor kojim ravna prof. Alma Mance, a svojim je nastupom brojne goste oduševio mladi pijanist Ruben Habuda, učenik 4. razreda OŠ Višnjevac koji pohađa Glazbenu školu Franje Kuhača.

Vesna LATINOVIĆ
VELIKA ULAGANJA U VIŠNJEVAC

Gradonačelnik Bubalo istaknuo je kako se u Višnjevcu mnogo radi i gradi. “U kratko smo vrijeme uložili mnogo u brojne projekte, od rasvjete, cesta, biciklističkih i pješačkih staza, parkirališta. Tu je svakako i kapitalna investicija proširenja tramvajske mreže do Školske ulice. Uz to, Višnjevac se iz godine u godinu obogaćuje novim sadržajima i postaje ugodno mjesto za življenje,” rekao je gradonačelnik.

Od stare dvorane nove učionice

Sportska dvorana zauzima površinu od 2.800 četvornih metara i polivalentnog je karaktera. Uz to, škola je dobila nova igrališta za rukomet, košarku, nogomet, vježbalište sa spravama, poligon sa zaprekama, atletsku stazu, a obnovljena su i postojeća igrališta. Rekonstrukcijom stare dvorane za tjelesnu i zdravstvenu kulturu ona je preuređena u učioničke prostore, a tu je sada i školska kuhinja s blagovaonicom. Riječ je o pet novih učionica s kabinetima za tehničku kulturu, kemiju, biologiju, matematiku i fiziku. Tu su i učionica za razrednu nastavu te kabinet za informatiku.

Možda ste propustili...

SVEČANO NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

Promovirani prvostupnici

GDJE KUPOVATI U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 12. svibnja

Najčitanije iz rubrike