Regija
DRŽAVNO NATJECANJE IZ ELEKTROTEHNIKE U NAŠICAMA

Pobjednik Erik Otović
Objavljeno 27. travnja, 2013.

NAŠICE - Svečanom dodjelom pohvalnica i nagrada održanom u dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama zatvoreno je ovogodišnje državno natjecanje iz osnove i mjerenja u elektrotehnici. Nazočne je u ime škole, koja je bila domaćin natjecanja, pozdravio ravnatelj Željko Filjak te viša stručna savjetnica za elektrotehniku i računalstvo u Agenciji za strukovno obrazovanje Vesna Anđelić. Filjak je rekao kako se nada da su sudionici natjecanja iz Našica ponijeli lijepo iskustvo, a u okviru struke stekli neka primjenjiva znanja koja će im biti temelj za cjeloživotno obrazovanje i napredovanje.

Na natjecanju su sudjelovala 24 najbolja učenika drugih razreda elektrostruke iz Pule, Zagreba, Labina, Splita, Varaždina, Đurđevca, Bjelovara, Jelkovca, Čakovca, Karlovca, Šibenika, Osijeka, Valpova, Metkovića, Slavonskog Broda, Velike Gorice, Ogulina, Požege i Našica. Prvoplasirani je Erik Otović iz Tehničke škole Pula s osvojenim 91 bodom od mogućih 100, na drugom mjestu je Matija Kunštek iz Tehničke škole Ruđera Boškovića Zagreb s osvojenih 84,50 bodova, dok je trećeplasirani Nikola Benazić iz Srednje škole Mate Blažine Labin s 81 bodom.

- Rezultati prva tri nagrađena učenika su izvanredni, s obzirom na to da je gradivo kompleksno i teško te da obuhvaća cijele osnove elektortehnike. Organizacija natjecanja bila je na nivou i škola je dala sve od sebe kao i šira lokalna zajednica koja se uključila - naglasila je viša savjetnica Anđelić.

Snježana FRIDL
Šest mjeseci se pripremao

Erik Otović osvojio je prvo državno zlato. Redovito sudjeluje na natjecanjima, a iza njega je uspješno međužupanijsko natjecanje iz fizike i računalstva. Za državno natjecanje iz elektrotehnike marljivo se pripremao šest mjeseci.

- Za mene je ovo najbolje dostignuće do sada. Šest mjeseci dnevno sam rješavao deset zadataka. Natjecanje je bilo u redu, jedino me malo iznenadilo što neki dijelovi gradiva nisu bili obuhvaćeni ispitom - rekao nam je najbolji učenik elektostruke u državi, kojem je ljubav prema tom predmetu usadio otac elektrotehničar.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike