Mozaik
"FASHION DISORDER" ATELIJER

Slikovite kreacije za svaku ženu
Objavljeno 27. travnja, 2013.
Odjeću izrađuje Manuela Lovrenčić, diplomirana dizajnerica, koja već treću godinu živi na osječkoj adresi

Slikovitim kreacijama i zanimljivom modnom revijom protekle subote otvoren je "Fashion disorder", mjesto gdje će svaka žena moći pronaći ponešto za sebe.

Riječ je o concept storeu s bazom dizajnerske odjeće koju izrađuje Manuela Lovrenčić, diplomirana dizajnerica iz Ivanić Grada, koja već treću godinu živi na osječkoj adresi.

- U Osijeku nedostaje atelijer unikatne odjeće, odnosno mjesto koje će imati unikatne cijene, a istovremeno da je cijenama konkurentno trgovačkim centrima u regiji i upečatljivoga stila. Odjeća koju izrađujem bazira se na dnevnim i večernjim varijantama i za univerzalne, manje, ali i veće konfekcijske brojeve - pojasnila je Manuela.

- Suknje, jakne, zanimljive tunike s presjecima, print-otiscima i raznim drugim detaljima samo su dio raznovrsne ponude 'Fashion disordera'. Uz crnu boju kao nezaobilaznu u večernjim, ali i dnevnim varijantama odjeće, Manueline kreacije bazirane su na vedrim bojama. Priliku da odjenu zanimljivu odjeću imat će tako i poslovne žene čija obveza nije nošenje uniforme i koje će sada moći na posao odjenuti klasičan sako sa zgodnim remenjem, zanimljivim kopčanjem ili kakvim drugim neobičnim detaljem. Tu su i veliki ovratnici, asimetrične suknje s volumenom i druga odjeća neformalnih krojeva, a Manuela kaže kako je inspirirana knjigama i glazbom iako priznaje da isključivo ne prati modne trendove, odnosno ne šije komercijalnu odjeću kakvu je moguće pronaći u prodavaonicama.

- Časopisi su mi samo inspiracija. Primjerice, ondje sam dobila ideje za kreacije za punije žene, odnosno za modele koje zbog linija i presjeka skrivaju sitne male nedostatke. Ne radim prema narudžbi, ali ako se nekomu svidi koji model, može predložiti drukčiju boju i varijantu. Svaki je model ovdje unikatan i to je ono što čini posebnim cijelu priču - ispričala je Manuela.

- Iako je svečano otvorenje 'Fashion disordera' bilo protekle subote, valjalo je obaviti sve pripreme i prirediti lokal do najsitnijeg detalja. Tako će prvi kupci moći odabrati nešto za sebe već za dva dana, u ponedjeljak. Dovoljno je samo otići na kat 'Name' i odabrati unikat koji će zauzeti važno mjesto u vašem ormaru...M.Mihelić

Nakit ručne izrade

Priliku da pokažu svoj nakit ručne izrade dobit će i mladi neafirmirani dizajneri s kojima Manuela surađuje.

- Ima mnogo talentiranih dizajnera nakita i pružit ću im priliku da izlože svoje modne dodatke. Uz nakit, uskoro će u ponudi biti i torbe te talijanska linija cipela. Tako će kupac imati sve na jednome mjestu i doslovce se po pristupačnim cijenama obući od glave do pete - najavila je Manuela.

Uskoro i odjeća za djecu

I dok za sada priliku da se odjenu imaju samo žene, uskoro će to moći učiniti i klinci. Manuela, naime, najavljuje ponudu majica u 3D formatu, točnije one s raznim aplikacijama našivenim ručno.

- Najvjerojatnije ćemo raditi i suknjice od tila. Ujesen planiramo ubaciti i liniju muških košulja koje će istovremeno biti i jakne i košulje - kaže Manuela.

Dizajnerica je inspirirana knjigama i glazbom, ne prati isključivo modne trendove

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa