Regija
NEMAJU NOVCA ZA LEGALIZACIJU OBJEKATA

Županjci unajmljuju bagere
radi rušenja dvorišnih zgrada
Objavljeno 25. travnja, 2013.

ŽUPANJA – Zbog previsokih troškova legalizacije, pojedini Županjci, koji nemaju drugog izbora, odlučuju se na najdrastičniju mjeru – rušenje bespravno sagrađenih objekata.

– Kada sam sve troškove stavila na papir, računica je jasno pokazala da bi me legalizacija svih pomoćnih zgrada u dvorištu stajala više od 50 tisuća kuna, a ja taj novac jednostavno nemam odakle namaknuti. Razgovarala sam i s djecom, ali oni za to nisu zainteresirani, imaju svoj život i kažu da im ti objekti ne trebaju. A koliko vidimo, u gradskoj upravi baš i ne postoji dobra volja da nam se iziđe u susret i osjetno smanje naknade za komunalni doprinos za legalizaciju bespravnih objekata, troškovi geometra skaču u nebo, tako da tu nisam imala što razmišljati. Odlučila sam sama ukloniti objekte u svome dvorištu, kontaktirala sam jednog bagerista i angažirala ga za rušenje - ispričala nam je jedna Županjka (podaci poznati redakciji).

– Žao mi je uloženog novca, truda i vremena i nije mi nimalo lako srušiti sve to što sam godinama gradila i otkidala od usta, ali drugog izbora nemam. Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju se približava i noćima ne spavam od brige. Ovako ću se bar riješiti velikog problema koji me već duže vrijeme tišti. Tko zna što će biti nakon 1. srpnja, koliko će stajati troškovi rušenja, pa sam odlučila na vrijeme reagirati, riješiti problem i napokon mirno spavati - ispričala nam je naša sugovornica.

Dodaje da nije jedina i da će dosta obitelji u Županji biti prisiljeno porušiti svoje bespravno sagrađene objekte, što joj je, kaže, potvrdio i bagerist, koji je već dogovorio nekoliko “bauštela”.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike