Novosti
SVILAN PROGLAŠEN KRIVIM

Mora vratiti 67.500 eura i osam mjeseci radit će za opće dobro
Objavljeno 22. travnja, 2013.
Svilan je imao ključnu ulogu za odluke o cijeni i emitiranju emisija

ZAGREB - Bivši direktor programa Nove TV Siniša Svilan proglašen je jučer nepravomoćno krivim za primanje mita od 67.500 eura od Vladimira Šelebaja, vlasnika produkcijske kuće Core Media, u zamjenu za emitiranje njezinih emisija na Novoj TV u razdoblju od studenoga 2004. do prosinca 2011. godine. Županijski sud u Zagrebu osudio ga je na osam mjeseci zatvora, uz mogućnost da zatvorsku kaznu zamijeni radom za opće dobro. Jedan dan zatvora vrijedio bi kao dva sata dobrovoljnog rada. U presudi sutkinje Jasne Smiljanić zatraženo je da Svilan uplati i iznos od 67.500 eura, budući da je riječ o nelegalno stečenoj imovini u kaznenom djelu primanja mita i zluporabe u gospodarskom poslovanju.

Sud je prihvatio iskaz svjedoka Vladimira Šelebaja Selliera da je Svilan dobivao po emitiranoj emisiji projekata iz Core Medie "Jedan na jedan", "Istraga" i "Rekonstrukcija", iznos od 250 eura, a za emisiju "U sridu" 375 eura po emisiji. Sud je utvrdio da je Svilan primio u navedenom razdoblju 67.500 eura, odnosno 523.675 kuna. Šelebaj je znao koji su projekti zanimljivi za Novu TV i da će ih ona prema Svilanovoj preporuci prihvatiti. Svilanov odvjetnik Ljubo Visković Pavasović najavio je žalbu na nepravomoćnu presudu.

Optužnica protiv Svilana podignuta je u travnju prošle godine, sud ju je potvrdio početkom lipnja, a suđenje mu je počelo u rujnu, kada je Svilan odbacio Uskokovu optužnicu i rekao da se ne osjeća krivim. Na suđenju su ispitani brojni svjedoci, među njima novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić, koja je svojevremeno radila i na Novoj TV, direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić, direktor produkcijske tvrtke Core media Vladimir Šelebaj Sellier i njegova bivša supruga i novinarka Dijana Čuljak.V.Vesić

Možda ste propustili...

U RAFINERIJI NAFTE RIJEKA

Pokretanje proizvodnje

PREDSJEDNIK HDZ-A ZADOVOLJAN KAMPANJOM

"Vlada kvazinacionalnog spasa ne bi dugo potrajala"