Sport
POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U BOKSU

Sep prvak, Čepin “srebrni” oproštaj
Objavljeno 21. travnja, 2013.

Vezani članci

BOKSAČKO PRVENSTVO HRVATSKE

Čepo i Andrašić uspješno startali

BOKSAČKO PRVENSTVO HRVATSKE

Ante Čepo na oproštaju bez kacige

EKIPNO BOKSAČKO PRVENSTVO

Sesvete bez premca, Osijek s dvije pobjede

Pred brojnom publikom u dvorani Višnjik, jučerašnjim finalnim mečevima, završeno je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu.

Nastupili su najbolji seniori, seniorke, kadeti i kadetkinje iz svih hrvatskih klubova, a prvenstvo će se pamtiti kao prvo nacionalno natjecanje na kojem su primjenjivana nova pravila AIBA-e. Uz ostalo, poslije tridesetak godina u amaterskom boksu, natjecatelji nisu nosili zaštitne kacige što je, doista, pridonijelo na zadarskom ringu temperamentnijim borbama od onih koje smo dugo vremena gledali.

Jedna od najzanimljivijih bila je ona u poluteškoj kategoriji (-81), gdje je glavni favorit Hrvoje Sep (Leonardo), koji se s uspjehom natječe i u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB), za suparnika imao Osječanina Antu Čepu. Na bodove je pobijedio Sep, jer se na Čepi primjećivao zamor od napora tijekom sjajnog polufinala, večer prije velikog finala. U poluzavršnici Osječaninu se suprotstavio neugodni Sesvećanin Damir Plantić od kojeg je Čepo poražen lani u ligaškom natjecanju na državnoj razini. Uzorni osječki sportaš, koji je najavio povlačenje s ringa nakon zadarskog prvenstva, dodatno motiviran željom za uzvratom, prikazao je odličan boks, u “vatrenom” meču svladao Plantića na bodove u tri runde, no jučer nije mogao ponoviti to izdanje. I izgubio je od Sepa te se kući vratio sa srebrnom medaljom. Čepo je bio jedini slavonsko-baranjski boksač koji je jučer nastupio u finalima seniora. U subotu je, naime, Borovčanin Ivan Andrašić u polufinalu superteškaša (+91) izgubio od Domagoja Prtaina (Omega, Zagreb).

U konkurenciji kadeta, pak, za zlatnu medalju kandidirao je kvartet slavonskih mladića: Mateo Jurančević (Brod, Sl. Brod) u kategoriji do 60 kg, Mihael Jugović (Graciano) do 66, Luka Pratljačić (Mladost, Osijek) do 70 i Karlo Džidić (Borovo) do 80 kg. Velik uspjeh postigao je daroviti “mladostaš” Luka Pratljačić koji je, pobijedivši u finalu Filipa Đulabića (Omega), osvojio naslov prvaka i zlatnu medalju, te proglašen najboljim kadetom prvenstva! D. Kerže

Andrašić do polufinala

Od slavonskih boksača, u Višnjiku su svoj nastup u polufinalima završili senior Ivan Andrašić (Borovo), te kadeti Valentin Vidović i Robert Krpan (oba Graciano), te Dino Martinović (Borovo). Andrašića je pobijedio, u polufinalu +91 kg, zagrebački gorostas Domagoj Prtain (Omega) na bodove (3:0), a na isti način korak od finala ostali su mlađahni Vidović (-50), Krpan i Martinović (oba -63 kg).

Najčitanije iz rubrike