Osijek
U OŠ VIŠNJEVAC ROĐENDAN I. B. MAŽURANIĆ

Posjetio ih Šegrt Hlapić iz Japana
Objavljeno 22. travnja, 2013.
Poseban gost programa bio je mladi glumac iz Japana Kazuhiro Tamari

U Osnovnoj školi Višnjevac priredili su prigodni program u povodu 139. rođendana književnice Ivane Brlić Mažuranić. Ujedno su se priključili nacionalnom obilježavanju stote obljetnice objavljivanja romana Čudnovate zgode Šegrta Hlapića, prvog hrvatskog romana za djecu i obveznog lektirnog naslova, koji je napisala ta poznata književnica.

Poseban gost programa bio je mladi Japanac Kazuhiro Tamari, koji tumači naslovnu ulogu, Šegrta Hlapića, u predstavi Čudnovate zgode Šegrta Hlapića Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića.

- Osječko Dječje kazalište pridružilo se nacionalnom obilježavanju, obnovom Čudnovatih zgoda Šegrta Hlapića, jedne od najgledanijih predstava toga kazališta, koja je premijerno izvedena 2009. godine - kaže učiteljica Jasna Dorić, koja je dogovorila posjet mladog Japanca njihovoj školi.

Knjižničarka Marija Klapka, organizatorica ovog programa u OŠ Višnjevac, pripremila je zanimljiv kviz o poznavanju romana Čudnovate zgode Šegrta Hlapića, u kojem su sudjelovali učenici četvrtog razreda. Njihove odgovore budno je pratila komisija sastavljena od tri člana, predstavnika učenika iz sva tri razreda koja su se natjecala, kao i gost Kazuhiro Tamari. Troje učenika koji su pokazali najbolje znanje u kvizu, nagrađeni su prigodnim nagradama, a osigurala ih je udruga Anđeo.

- Program predstavlja korelaciju nekoliko predmeta, jer su, uz sudjelovanje u kvizu, učenici izrađivali likovne radove, plakate i panoe o temi romana Čudnovate zgode Šegrta Hlapića - kaže knjižničarka Marija Klapka.

U glazbenom dijelu programa nastupio je gost, mladi pjevač Andrej Dorić, a program su vodile osmašice Dea Jurišić, Mateja Žulj i Paula Hornjak.

Vesna LATINOVIĆ

Marija Klapka

knjižničarka

Učenici su izrađivali likovne radove, plakate i panoe o temi romana Čudnovate zgode Šegrta Hlapića

Troje učenika koji su pokazali najbolje znanje u kvizu, nagrađeni su prigodnim nagradama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike