Regija
VRTNI CENTAR POSTAJE PREMALEN

U Županji “cvjetni ponedjeljak”
Objavljeno 18. travnja, 2013.

ŽUPANJA - Tisuće cvjetnih sadnica, više od stotinu vrsta, krase Vrtni centar županjskog Komunalca na samome ulazu u Bošnjake. Uljepšavaju cvjetne vrste i brojne cvjetne gredice na županjskim ulicama, a sudeći prema najavama iz Vrtnog centra, mogle bi i brojne balkone Županjki i Županjaca.

- Vrijeme je sve toplije pa se nadamo kako će građani odabrati cvijeće za svoje balkone. Uzgojili smo u Vrtnome centru brojne balkonske vrste i osim ponude na gradskoj tržnici i u plasteniku, uvodimo cvjetni ponedjeljak u krugu tvrtke - najavila je Manda Đurić, voditeljica u Komunalcu d.o.o. Županja.

Osim učenika Obrtničko-industrijske škole Županja, budućih poljoprivrednih tehničara-fitofarmaceuta, na uzgoju cvijeća rade i mladi inženjeri poljoprivrede.

- Postali smo prepoznatljivi i naše cvijeće krasi ulice Županje, ali i susjednih općina. U plasteniku nema odmora, radi se i vikendom i poslijepodne - ističe Manda Đurić i priznaje kako Vrtni centar svojom površinom postaje premalen za sve što žele uzgojiti.

- Od sredine travnja do prvih dana svibnja još uvijek prijeti mraz i ne smijemo cvijeće iznositi na otvoreno. Kada bismo plastenik proširili, bilo bi drukčije i jednostavnije - misli Đurić.

Zahvaljujući mladim inženjerima te djelatnici Snježani Knežević, Županjci će i ove sezone moći odabrati nešto iz široke ponude cvjetnih sadnica.

- Nadamo se kako će cvjetni ponedjeljak, u našem dvorištu u Velikom kraju, također zainteresirati građane jer ondje će moći doći i Županjci koji nemaju vlastiti prijevoz do Vrtnog centra. Naš cilj, naša vodilja je: sve za čišću i ljepšu Županju - poručili su iz Vrtnog centra. Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike