Regija
SPECIJALITET U BELOMANASTIRSKOJ SLASTIČARNICI

Sladoled od viljamovke
osvaja punoljetne goste
Objavljeno 17. travnja, 2013.
Popularni Iso smišlja i sladoled s graševinom

BELI MANASTIR - Od prije dan-dva belomanastirska je slastičarnica Galerija No1, točnije njezin vlasnik Ismet Alija, osmislila novi proizvod. Riječ je o sladoledu od viljamovke - rakije od istoimene vrste krušaka, koji je u trenu osvojio posjetitelje. One punoljetne, dakako.

- Ne služimo ga maloljetnim osobama, a oni stariji su oduševljeni - priča Alija, među Belomanastircima mnogo poznatiji kao Iso, objašnjavajući kako mu je želja bila da svojim gostima ponudi nešto po čemu je Baranja poznata, za početak na bazi jedne od najcjenjenijih rakija koju proizvodi nekoliko ovdašnjih proizvođača tog žestokog pića.

- Od kugle sladoleda sigurno se nitko ne može napiti. Čak ni od dvije - u polušali komentira Iso, objašnjavajući kako za izradu četiri litre sladoleda koristi približno 4,5 decilitra viljamovke. Baza sladoleda je, kaže, kruška, koja u kombinaciji s rakijom viljamovkom daje izuzetan okus. To su nam potvrdili i njegovi gosti.

- Nema ljepšeg osvježenja. Inače sam ljubitelj rakije, ali samo prije ručka. Čuo sam za ovaj sladoled, pa sam odlučio probati Isinu novotariju. Oduševljen sam - priča jedan od gostiju, naglašavajući kako mu se čini, nakon dvije-tri probe, da je ''vilja sladoled'' najbolji uz standardnu vaniliju, koju je dosad kupovao u kombinaciji s jagodom. Iso na ovoj vrsti sladoleda ne misli stati.

- Sada, kada je konačno počela sezona, svakodnevno planiram izbaciti neku novu vrstu. U ponudi će biti po tjedan-dva, a nakon isto toliko vremena vratit ću ju natrag - priča, pokazujući na ''škrinju'' s dvadesetak vrsta sladoleda, od kojih je svaki priča za sebe. Osim sladoleda od viljamovke, trenutačni mu je hit čokolada, ali ne obična, već ona gotovo prava, 60-postotna.

- Smišljam ponudu za Dane vina i sve sam bliži nekoj kombinaciji u kojoj će osnovni sastojak biti graševina - poluzagonetno naglašava. Važno je istaknuti kako njegova Galerija No1 odnedavno ima HACCAP certifikat, koji sam po sebi sasvim dovoljno govori...

Ivica GETTO
Obiteljska tradicija

Pedesettrogodišnji Iso, inače rođeni Belomanastirac, ovim se poslom bavi još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je počeo pomagati u slastičarnici koju je, još ranije, na mjestu današnje Galerije No1, otvorio njegov otac. Kao dvadesetdvogodišnjak, 1982. godine, preuzeo je posao, u koji sada uvodi sina. Tvrdi da je njegov djed davnih pedestih-šezdesetih godina držao slastičarnicu u Zmajevcu.

Možda ste propustili...

IAKO UHBDDR ŽELI NASTAVITI TRADICIJU

Održavanje Kobasijade neizvjesno

PROCJENA RIZIKA OD VELIKIH NESREĆA

Za potres u Slatini mala vjerojatnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZABRANE I TEHNIČKA ŠKOLA ŽUPANJA TE ŠKOLE U GUNJI I ŠTITARU

Projekt "Škole budućnosti" provodit će se u 126 škola

2

KONAČNO OTVARAJU VRATA

Početkom veljače tri vrtića počinju raditi

3

PROMJENE NA ČELU RAZVOJNE AGENCIJE NAJISTOČNIJE ŽUPANIJE

Umjesto Cote Zrinka Čobanković, novac za rad osiguran je do 2024.