Osijek
LIJEVA OBALA PUNA JE RADNIKA

Stara šuma uz Kopiku bit će
prorijeđena i uređena za rekreativce
Objavljeno 17. travnja, 2013.
Niža i zdrava stabla neće se dirati pa će dio hladovine ostati

Vezani članci

IZMEĐU PJEŠAČKOG MOSTA I ZOOLOŠKOG VRTA:

Na lijevoj obali niknut će slavonski botanički park

Sjeverozapadni dio uz kupalište Copacabana i šuma između Kopike i pješačkog mosta puni su radnika, a uređuje se površina budućeg skateparka te se ruše i uklanjaju stara i bolesna stabla.

Radove je jučer obišao gradonačelnik Krešimir Bubalo te rekao kako će asfalt na lokaciji novog skateparka biti spreman u svibnju, a ekipi iz udruge Pannonian ostaje do polovine kolovoza da stare sprave složi na novoj lokaciji te posloži sve detalje u skateparku na vrijeme za tradicionalni Pannonian Challenge.

- Uređujemo 'Srednjiku' za gotovo pet milijuna kuna i dogovoreno je da Pannonian premjestimo na novu lokaciju. Iskoordinirali smo i s Hrvatskim šumama da se stara šuma zapadno od Kopike uredi, prorijedi i sanira. Postavit ćemo i opremu za vježbanje na otvorenom i lijeva obala Drave dobiva taj sportsko-rekreacijski izgled koji smo željeli - rekao je Bubalo.

Novi skatepark imat će i rasvjetu, postavit će se tribine, u blizini je sanitarni čvor, a ljubiteljima ekstremnih sportova sigurno će odgovarati i blizina tuševa, bazena i plaže na Dravi.

Novo lice dobit će i šuma površine 10 hektara, a stara stabla počela su padati već jučer. Niža i zdrava stabla neće se dirati pa će dio hladovine ostati, kažu iz Hrvatskih šuma. Zbog rušenja stabala bit će zatvoren i dio šetališta uz Dravu, i to od 7 do 15 sati sve dok postoji opasnost od pada stabla na prolaznike.

Počele su i pripreme kupališta Kopika za novu sezonu, pokošena je trava, a počinju i ostale pripreme i radovi kako bi bazeni bili spremni za prve kupače čim to vremenske prilike omoguće. I ove godine bazeni na Kopiki bit će ograđeni, a kupanje na Dravi besplatno.

Ivan SEKOL
SKEJTERI ZADOVOLJNI

Iz udruge Pannonian koja je zaslužna za organizaciju Pannonian Challengea kažu da moraju biti zadovoljni činjenicom da je natjecanje preraslo prostor Srednjoškolskog igrališta. “Jako smo zadovoljni novom lokacijom. Sport se razvija, sve je veći interes, a sada imamo veći prostor i dodatne mogućnosti kao što su vodeni sportovi”, kažu.

Zbog rušenja stabala, od 7 do 15 sati zatvoren je dio šetališta uz Dravu

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

Najčitanije iz rubrike