Sport
MURSA-OSIJEK NAKON PORAZA U POLUFINALU DOIGRAVANJA

Barić: Nemamo novca, ali mi smo bogat klub
Objavljeno 15. travnja, 2013.
Igrački kadar i povratak publike razlozi su za optimizam, smatra trener Mursa-Osijeka

Vezani članci

POLUFINALE DOIGRAVANJA ODBOJKAŠKOG PRVENSTVA HRVATSKE

Mursa-Osijek bez treće utakmice

ODBOJKAŠI MURSA-OSIJEKA PROPUSTILI VELIKU PRILIKU

Trener Mladosti se nakon dva seta već pomirio s porazom

ZAGREBAČKI ODBOJKAŠI SLAVILI NAKON DRAME U GRADSKOM VRTU

Mursaši propustili 2:0 u setovima i četiri meč lopte

OSIJEK – Poraz u Zagrebu u drugoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske ujedno je označio i kraj sezone za odbojkaše s Drave. Mursa-Osijek nije uspjela izboriti majstoricu i doći u prigodu ostvariti najbolji rezultat u klupskoj povijesti, naravno, kada je prvenstvo u pitanju (u vitrinama je Kup Hrvatske nap.a.). Mladost je po tko zna koji put bila nepremostiva prepreka, iako je do polufinalnog sučeljavanja izgledalo da je napokon stiglo i vrijeme “mursaša”. Momčad Leonarda Barića u play off je krenula kao drugi nositelj, do prve polufinalne utakmice imala je i bolji međusobni omjer sa Zagrepčanima ove sezone (3-2), ali sve to na kraju nije bilo dovoljno da se napravi željeni iskorak i izbori finale. Naravno, sve je u neželjenom smjeru usmjerio poraz u prvoj utakmici u Gradskom vrtu, gdje se naš najtrofejniji klub izvukao iz situacije u kojoj bi malo tko “preživio”.

- Nije lako zaboraviti tu utakmicu u kojoj smo pobjedu imali u svojim rukama. Da smo poveli u seriji, tada bismo u Zagreb išli bez velikog pritiska, svjesni da bi odluka padala u našoj dvorani. Naravno, nakon pobjede u Osijeku, Mladost je došla do velike prednosti, koju su na svom parketu i zasluženo iskoristili, priča trener “mursaša” Barić.

Njegova momčad u metropoli je odradila loše dva seta, ali ipak je bila u stanju zakomplicirati situaciju na parketu Doma odbojke Bojan Stranić.

- Nismo se predavali nakon 0:2, ali na kraju nismo napravili preokret kao naš suparnik. Dobili smo treći set, u četvrtom smo bili blizu, ali vodstvo od 23:22 ipak nije bilo dostatno za peti set. Očito da nam još nešto nedostaje da bismo završili utakmicu, ali nakon svega uopće nisam nezadovoljan, priznaje trener, koji je i te kako ponosan na ono što su njegovi igrači pokazali tijekom sezone.

- Bez obzira na financijsko stanje, mi smo bogat klub. Ovo što imamo u igračkom dijelu razlog je za optimizam. Pokazali smo da u ligi možemo svakoga pobijediti, ali za dodatni iskorak potrebno je ipak i dodatno ulaganje u svim klupskim strukturama. Nije nevažno da je i publika u sve većem broju dolazila na naše utakmice, što je također pokazatelj kako smo radili i igrali ove sezone, naglašava Barić, koji je igračima dao slobodno do kraja ovoga tjedna.

U ponedjeljak će se ponovno okupiti i nastaviti s trenažnim procesom. Trener zna da nakon zadnje utakmice već treba razmišljati o sljedećoj sezoni što je dobar znak za njegov ostanak u gradu na Dravi. Sljedeće sezone svi želimo gledati još bolju Mursu-Osijek. Bila je dobra i u ovoj sezoni, šteta što nije zaključena i igranjem u finalu doigravanja. N.Benčina

IGRANJE U INTERLIGI - DA ILI NE?

Plasman u 2. stupnju ligaškog dijela, gdje su završili odmah iza Mladost Marina Kaštela, trebao bi odbojkašima s Drave donijeti i igranje u Interligi sljedeće sezone, gdje Hrvatska ima pravo na dva predstavnika. Mursa-Osijek ipak može pasti na treću poziciju ukoliko Kaštelani na kraju ne obrane naslov prvaka. To znači da su na tronu završili zagrebačka Mladost ili Rovinj, ali aktualni prvak je još uvijek najveći favorit za titulu. Naravno, nastup u Interligi košta, a ukoliko se stekne pravo nastupa, treba vidjeti je li klub sposoban financijski podnijeti jedno takvo natjecanje u kojem bi osječki odbojkaši zasigurno imali prigodu i za dodatni napredak.

Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

NOVA TRI BODA NA KONTU LIDERA

Zrinski nije zabio pogodak, ali je pobijedio

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku