Regija
JOŠ JEDAN BELOMANASTIRSKI SPORTSKI KLUB ODUSTAO

Rukometaši se zbog novca morali
oprostiti od 2. rukometne lige
Objavljeno 15. travnja, 2013.

BELI MANASTIR - U Baranji stečaj se ne otvara samo nad trgovačkim društvima i ostalim gospodarskim subjektima. U velikoj je krizi i većina sportskih udruga, a neke od njih prisiljene su čak odustati od daljnjeg natjecanja. Dogodilo se to belomanastirskom rukometnom drugoligašu, RK Beli Manastir, nakon 18 odigranih kola u sjevernoj skupini 2. Hrvatske rukometne lige.

- Moramo odustati od natjecanja, jer nam financijska situacija ne dopušta nastavak - tvrdi Goran Vojtek, dopredsjednik kluba, naglašavajući kako su, krećući u nastup u drugoj ligi, računali da će od Grada Belog Manastira dobiti bar 80.000 kuna.

- Budući da je Grad u posljednje dvije godine konstantno smanjivao sredstva za sport, ove bismo godine iz gradske blagajne trebali dobiti 51.000 kuna, i to u slučaju da ne bude rebalansa. Kako nemamo ni jednog sponzora, a sva dodatna sredstva su u obliku manjih donacija, bili smo prisiljeni odustati - kaže Vojtek, objašnjavajući kako je odluku o istupanju iz drugoligaškog natjecanja donio klupski Izvršni odbor, jer bi nastavkom natjecanja ušli u financijske dubioze iz kojih se ne bi mogli izvući. Odlučeno je da u natjecanjima ostanu s mlađim dobnim skupinama, a što se budućnosti seniora tiče, još je uvijek upitna.

Priznaje Vojtek kako su plasman u viši stupanj natjecanja izborili s “legijom stranaca” koji su za klub igrali - bez naknade. Izdvajamo, primjerice, Lea Perendiju, makedonskog juniorskog reprezentativca, bivšeg igrača Celja i Gračaca, te Josipa Vukoju, Gorana Đurića-Ivandiju, Franu Zrnu, Ivana i Hrvoja Kordiju, Danijela Bureša, Aleksandra Itala, Tomislava Šikića, Marka Puškarića i Dinu Jankovića, većinom Osječane, koji su igrali i u prvoligaškim klubovima.

Vojtek zahvaljuje i domaćim snagama koje su, kako ističe, ostale do kraja: Goranu Pergeru, Tomislavu Rešickom, Marku Kolaru, Marku Jegeru (igraču i treneru), Hrvoju Opačku, Kristijanu Franku, Goranu Krizmaniću, Antoniju Jelečeviću, Stjepanu Perišinu, Saši Dragosavcu, Josipu Vašareviću i Dini Šislu, inače najboljem sportašu Baranje za 2012. godinu.

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, ističe kako Grad godišnje za sport izdvaja približno milijun kuna, što je na prošlogodišnjoj razini.

- Novac doznačujemo Zajednici sportskih udruga, a ona ga, prema kriterijima utvrđenima na Skupštini, raspodjeljuje sportskim udrugama - kaže, pitajući se tko je rukometaše tjerao da dovode igrače sa strane, a koji klub koštaju. Ivica Getto

Doboš: Nerealne ambicije

Doboš naglašava kako bez kvalitetnog sponzora, bar za sada, nema igranja u višim stupnjevima natjecanja koji zahtijevaju kudikamo veće troškove, te dodaje da Grad, uz sve ostalo, financira i održavanje dvorane, za što ni jedan “dvoranski” klub ne mora izdvajati iz svog proračuna. Podsjeća da su tako prošli svi čije su ambicije bile nerealne, belomanastirski košarkaši i stolnotenisači, primjerice. Zamoljen za komentar njegove uloge u Upravi RK Belog Manastira, ističe kako je član bio samo na papiru. Podsjetimo, bez seniorskog pogona jedno je vrijeme bio i NK Baranja-Belje.

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike