Crna kronika
NA BILJSKOJ CESTI POGINUO 23-GODIŠNJAK

Rumunj autom sletio s ceste, zabio se u drvo i preminuo
Objavljeno 14. travnja, 2013.
Hitne pomoći je više od pola sata pokušavala reanimirati nesretnog vozača

OSIJEK/BILJE – Dvadesettrogodišnji Rumunj poginuo je jučer u teškoj prometnoj nesreći oko 15.30 sati na Biljskoj cesti. Do kobnog zabijanja u drvo došlo je nakon slijetanja Hyundai Accenta dubrovačkih registracija s ceste niz kosinu te prelaska preko biciklističke staze.

- Pretpostavlja se da je uzrok prometne nesreće neprilagođena brzina, zbog koje je vozač sletio s ceste i udario u drvo - rekao je Vlado Krznarić, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Na mjesto događaja odmah je izišla i ekipa Hitne pomoći iz Osijeka, koja je više od pola sata pokušavala reanimirati nesretnog vozača. Pokušavši ga spasiti najprije u vozilu, oživljavanje je nastavila i nakon što su ga vatrogasci izvukli iz smrskanoga Hyndaija. Na žalost, sat vremena nakon nesreće mogla se samo konstatirati smrt mladog vozača.

Na mjestu nesreće intervenirali su i vatrogasci. Zoran Pakšec, voditelj smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, rekao je da su ozlijeđenog vozača s pomoću škara za rezanje lima brzo izvukli iz automobila. - Mi smo posao obavili brzo, ali želim uputiti pohvale djelatnicima Hitne pomoći, koji su nadljudskim naporima pokušavali spasiti život ovom čovjeku. U 16.12 sati prestali su s reanimacijom. Neslužbeno doznajemo da je nastradali trgovački putnik koji je, najvjerojatnije u rent-a-car vozilu, pošao u Bilje nakon sudjelovanja na osječkom sajmu lova i ribolova SALORI. Promet je na Biljskoj cesti bio zatvoren puna dva sata, a ponovno je otvoren oko 18 sati.

Marija MIHELIĆ
NESREĆA I NA OBILAZNICI

Hitna pomoć, kao i prometna policija, imali su jučer poslijepodne intervenciju i na južnoj osječkoj obilaznici, u neposrednoj blizini trgovačkog centra Portanova. Kako doznajemo, nekoliko je osoba lakše ozlijeđeno, a na vozilima je nastala veća materijalna šteta. Očevid će pokazati što su uzroci nesreće.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike