Regija
TEŠKA BOLEST OSMOGODIŠNJAKA IZ ĐURIĆA

Mali Mladen treba pomoć u borbi
sa zloćudnim tumorom na mozgu
Objavljeno 14. travnja, 2013.

ĐURIĆI - Humanitarna udruga Mali korak, koja je osnovana krajem 2012. s ciljem pomoći obiteljima djece oboljele od malignih i drugih teških bolesti na području općina Drenovci, Gunja i Vrbanja uputila je apel za pomoć obitelji osmogodišnjeg Mladena Golubovića iz Đurića, o kojemu smo početkom listopada pisali u našem listu. Dječaku je prije sedam i pol mjeseci dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu. Ljetos je pripremao knjige i školski pribor i radovao se polasku u prvi razred, a iznenada je počeo osjećati slabost, često povraćati i naglo gubiti na težini. Pretragama u vinkovačkoj bolnici otkriven mu je gastritis, a liječnica je za svaki slučaj napravila i CT glave i potvrdilo se ono najgore - tumor na mozgu.

Magnetnom rezonancom i biopsijom obavljenom na zagrebačkom Rebru utvrđeno je da je riječ o zloćudnom tumoru i dječak je prebačen u Klaićevu bolnicu. Operacija u njegovu slučaju nije moguća jer bi mu zahvat oštetio mozak i živio bi kao biljka. Dječak je podvrgnut kemotarapiji i zračenju i za sada, doznajemo od njegova oca Željka, ima malih pomaka nabolje.

– Intenzivna zračenja maksimalnom jačinom kojima mu je 25 dana bio podvrgnut cijeli mozak i kralježnica odrazili su se na njegovu psihu. Mladen je postao jako agresivan, nemiran i imamo golemih problema. Sljedećeg tjedna moramo opet u Zagreb na kontrolu, a uz postojeću vrlo skupu terapiju i lijekove koje mu kupujemo, navodno u Sloveniji ima lijek koji bi mu pomogao u poboljšanju psihičkog stanja, ali je također vrlo skup - požalio nam se očajni otac.

Mladen je najmlađi od četvero djece u obitelji Golubović, majka je nezaposlena, a skromna primanja oca Željka zaposlenog u drenovačkom Komunalcu nisu dostatna ni za preživljavanje, a kamoli za sinovo liječenje. U pomoć je priskočila Udruga Mali korak.

- Dragi prijatelji, naš mali borac Mladen opet treba našu pomoć! Kako bi terapija bila što uspješnija, Mladen mora koristiti skupe lijekove. Jedan od njih je i Beta 1,3 D Glukan 500 mg (proizveden u SAD-u), čija je cijena 600 kuna. Budući da je ova teška situacija financijski iscrpila Mladenove roditelje, molimo vas da i ovaj put pokažete da smo uz Mladena - stoji su apelu Udruge svim ljudima dobre volje i velikog srca koji su uvijek nesebično pomogli onima kojima je najpotrebnije.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
KAKO POMOĆI?

Pomoći u liječenju malog Mladena možete uplatom na žiro-račun Udruge Mali korak, broj 2485003-1100279933 s naznakom "Za Mladena" (Croatia banka).

600

kuna stoji lijek Beta 1,3 D Glukan

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike