Osijek
GPP UGODNO IZNENADIO MJEŠTANKU ČEPINA

Ženi koja je dobila otkaz vratili novac za radničku kartu
Objavljeno 13. travnja, 2013.
Ako je karta ukradena GPP će vlasniku napraviti novu za koju će dati tek 20 kuna za izradu.

Vezani članci

SVE VIŠE ŠVERCA NA TUĐU KARTU

GPP uvodi provjeru fotografije na butri

Vrlo ugodno iznenađena bila je mještanka Čepina kada joj je, nakon što je ostala bez posla, GPP vratio novac koji je dala za mjesečnu kartu tek nekoliko dana prije. Ova neobična priča koja je, prema riječima Igora Medića, direktora GPP-a, zapravo praksa ovoga poduzeća, ohrabrujuća je za sve korisnike GPP-a koje zadesi slična sudbina.

No, ipak, određeni preduvjeti za takav postupak moraju biti ispunjeni.

- Žena je rekla da je dobila otkaz i da joj mjesečna tzv. radnička karta neće biti potrebna te nas je upitala što da radi. Nismo joj uzeli kartu jer je ona zapravo u njezinu vlasništvu, no rekli smo joj da ćemo do kraja mjeseca vidjeti je li ju koristila. Kad smo se uvjerili da se njome nije vozila, vratili smo joj 499 kuna, koliko stoji karta - pojasnio je Medić, rekavši da GPP isto prakticira i u drugim takvim slučajevima, no uvjet je da se kupljena karta u tom slučaju ne koristi.

Dobra vijest stiže i onima kojima je takva, ali i bilo koja druga butra ukradena. Naime, uz uvjet da se od trenutka gubitka karte do prijave pričeka 24 sata (jer u međuvremenu može biti pronađena), GPP će vlasniku napraviti novu za koju će dati tek 20 kuna za izradu. Iznos koji je plaćen za nju nije potrebno ponovno plaćati.

- Neovisno o tome je li kartica izgubljena odmah početkom mjeseca ili na kraju, vlasnik ne mora ponovno plaćati njezin puni iznos. Mi imamo evidentirano da ju je platio, a dužan je tek platiti izradu nove kartice - naglasio je Medić.

Inače, najjeftinija, ona besplatna vožnja omogućena je za nekoliko kategorija putnika. Uz uvjet da prebivaju na području Osijeka, besplatna vožnja vrijedi za davatelje krvi koji su krv dali više od 50 puta, potom umirovljenici D kategorije s mirovinom manjom od 1.000 kuna i djeca do polaska u školu. Također, prema listi članova Udruge gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije te županijske Udruge slijepih, GPP omogućava besplatnu vožnju i za članove sa stopostotnom invalidnošću.

Marija MIHELIĆ

499

kuna vratio je GPP mještanki Čepina

Možda ste propustili...

SVEČANO NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

Promovirani prvostupnici