Osijek
ZORANOVA FILMSKA PROSIDBA

Zaprosio sam je tako jer je Nikolina posebna djevojka
Objavljeno 11. travnja, 2013.
Nikolina Glibota doživjela je veliko filmsko i romantično iznenađenje

Radost i uzvik oduševljenja te pristanak na prosidbu epilog je osmominutnog filma prikazanog 5. travnja u Avenue Mallu.

Nije riječ o romantičnom filmu za široku publiku, nego o realizaciji originalne ideje Osječanina Zorana Mađarevića da filmom koji je odgledala na velikom platnu Cineplexxa zaprosi svoju djevojku, 22-godišnju Nikolinu Glibota s kojom je toga dana obilježio godišnjicu njihove veze.

- Otkako sam upoznao Nikolinu, želio sam obilježiti prošnju na lijep način jer je Nikolina posebna djevojka i volim je do neba. Kako smo se upoznali u Avenue Mallu i često idemo u kino, palo mi je na pamet da bih mogao izraditi film i pustiti joj ga na velikom platnu. Vidio sam da je u Americi napravljeno nešto slično, no ovo je moj original koji joj se, sudeći prema iznenađenom licu kad sam ušao u kino, svidio. Uostalom, pristala je, ispričao je 23-godišnji Zoran.

Da je to doista tako, potvrdila nam je Nikolina, rekavši kako je u kino, na Zoranov zahtjev došla s prijateljima. Kad je prikazano nekoliko reklama nije joj ništa bilo jasno, no čim je vidjela prve kadrove filma sa Zoranom i prijateljima u glavnim ulogama, nije mogla skriti oduševljenje. Na kraju filma u kojem je prikazano Zoranovo trčanje kroz Avenue Mall do kina, on je doista ušao u kino i zaprosio je, a Nikolina kaže da i tjedan dana poslije ne može doći sebi od šoka. “Ispalo je da su svi sve znali osim mene. Na posljetku smo doista odgledali 'pravi' film zbog kojeg smo navodno i krenuli u kino, no budući da nisam mogla vidjeti prsten u mraku, izlazila sam van nekoliko puta. Kao i brojne djevojke, i ja sam zamišljala nešto posebno kad dođe do prošnje, ali ovome se nisam nadala”, iskreno je ispričala Nikolina, kojoj su i u Carinarnici Osijek, gdje radi, kolege čestitali na zarukama, a nema sumnje da će uskoro i na vjenčanju.

Marija MIHELIĆ
ČETIRI MJESECA ZA OSAM MINUTA

Za film koji traje osam minuta, Zoranu je trebalo četiri mjeseca pripreme i zahvaljujući svojim prijateljima u svojoj namjeri je uspio deset dana prije godišnjice veze. “U Osijeku se nikada nije radio format filma koji ide na kinoplakat pa smo materijal slali u Zagreb. Puno smo prepreka svladali dok nismo završili, ali srećom, uspjeli smo. U međuvremenu sam katkad Nikolini govorio da sam na kavi s prijateljima, a zapravo sam na osječkim ulicama snimao film upravo za nju”, ispričao je Zoran.

Najčitanije iz rubrike