Regija
NEPOZNATI POČINITELJ RAZBIO PROZORE

Ciglom “napao” Općinski sud u Belom Manastiru
Objavljeno 10. travnja, 2013.

BELI MANASTIR - Preksinoć oko 19.45 sati slučajna je prolaznica belomanastirskom Ulicom kralja Tomislava dojavila policiji da je netko razbio prozore jednog od ureda belomanastirskog Općinskog suda, koji je smješten u istoj zgradi u kojoj je i gradska uprava. Kako saznajemo iz PP Beli Manastir, prozori su razbijeni ciglom, motiv još uvijek nije utvrđen, a vjerojatno je riječ o vandalizmu.

- Provodimo istražne radnje, među kojima je i pregledavanje snimki videonadzora - ističu u policiji, dodajući kako nitko nije ozlijeđen, a nastala je samo materijalna šteta. U to vrijeme u zgradi nema nikoga, budući da je radno vrijeme suda i gradske uprave do 15 sati. Predsjednik belomanastirskog Općinskog suda Robert Gojević o incidentu je saznao telefonskim putem, budući da je od ponedjeljka na seminaru u Zadru.

- Ne vjerujem da je motiv ovom vandalizmu neka odluka našeg suda. Da je to u pitanju, možda bi gađan bio prozor sudnice, a ne prostorije za koju mnogi i ne znaju da je sudska - kaže, objašnjavajući kako je zgrada u vlasništvu Grada Belog Manastira, pa nije isključeno da je cigla bila namijenjena nekon drugom. Tu mogućnost odbacuje belomanastirski gradonačelnik, Ivan Doboš, koji tvrdi da je riječ o običnom vandalizmu, premda špekulacija može biti puno.

- Je li u pitanju bahatost, obični vandalizam, nezadovoljstvo sudskom odlukom, neuvrštavanje u biračke odbore, primjerice, ili nešto sasvim drugo, utvrdit će policija - kaže Doboš, dodajući kako do sada nije bio zabilježen ''napad'' na zgradu Općinskog suda i Gradske uprave.

Zanimljivo je kako prekjučerašnje razbijanje prozora jednog sudskog ureda nije jedini incident koji se tamo dogodio. Tijekom radnog vremena na sudskom je hodniku došlo do fizičkog obračuna dvoje Belomanastiraca, pa će policija ispitati i sudionike, kako bi se utvrdilo postoji li poveznica između sudske parnice, tučnjave i vandalskog razbijanja prozora.I.Getto

Tijekom radnog vremena na sudskom je hodniku došlo do fizičkog obračuna

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli