Osijek
U TVRĐAVICI PRONAĐENA ZAMKA NAPRAVLJENA OD VILA

Teško stradao pas u improviziranoj stupici za lisice
Objavljeno 10. travnja, 2013.

Vezani članci

NEOBIČNA INTERVENCIJA

Psa mješanca vatrogasci izvlačili iz automobila

Primjera nepotrebnog mučenja i ubijanja životinja, na žalost, svakim je danom sve više, a posljednji dolazi iz naselja Tvrđavice pokraj Osijeka, gdje je mali pas proboden vilama montiranim na klopku kućne radinosti. Intervenirala je i policija, a kako saznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske, obavljen je očevid i u tijeku je istraga.

- Klopka je postavljena na privatnoj parceli, a stradao je maleni pas, vlasništvo muškarca rođenog 1937. godine. Pozvani su djelatnici Vetama koji su odvezli psa, a s detaljima ne možemo izlaziti u javnost dok se ne završi istraga - rekla je Žnidarić Bolarić.

Inače, počinitelj je napravio prekršaj opisan člankom 205. Kaznenog zakona kojim je određena kazna zatvora do jedne godine za onoga tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

O svemu su obaviješteni i volonteri udruge Pobjede koji su ostali zgroženi još jednim primjerom nepotrebnog stradavanja psa. Podsjetimo, prije nekoliko dana volonteri su pozvani zbog psa kojem su odrezane uši, izbijeno oko i zub, odrezani testisi, slomljena vilica...

- Riječ je o 'hand made stupici' za lisice koju su instalirali uz ogradu, a kojoj je nastavak napravljen od vila te je probo nesretnog psa dok se pokušavao provući kroz ogradu. Pas je malen, crno-smeđi, težak tek nekoliko kilograma, ali je srećom prošao dobro, s obzirom na mogući ishod. Jedan kraj vila probo mu je stražnju lijevu nogu, rane, srećom, nisu opasne. Nadamo se da će se jadnik uspjeti oporaviti i prevariti namijenjenu mu sudbinu, a protiv tvorca stupice policija je podnijela kaznenu prijavu - kažu u udruzi Pobjede. I. Sekol

Građani ne smiju uzimati stvari u svoje ruke

Postavljena stupica vjerojatno je bila namijenjena lisicama koje posjećuju dvorišta i kokošinjce stanovnika rubnih dijelova grada. No bez obzira na eventualnu štetu koju donose lisice, građani si nikako ne smiju dopustiti da stvari uzimaju u svoje ruke te nestručno i improviziranom opremom hvatati divlje životinje.

Najčitanije iz rubrike