Osijek
OBITELJSKA TVRTKA NOBILIS

Brat i sestra na prometnim znakovima izgradili biznis
Objavljeno 8. travnja, 2013.

Sudionici u prometu počesto znaju biti ogorčeni količinom prometnih znakova uz prometnice, s druge strane kada se dogodi nesreća pokaže se kako bi bilo dobro da je postojao još koji znak upozorenja. U procjepu između ovakva dva oprečna razmišljanja nalazi se tvrtka Nobilis. Istini za volju, oni na lokacije i količinu postavljenih znakova nemaju utjecaja, jer oni ih proizvode i postavljaju, ali isključivo prema narudžbama onih u čijim su nadležnostima ceste. No nedvojbeno je da se bave zanimljivom djelatnošću.

- Tvrtku je 1994. godine osnovao naš otac i duži niz godina bili smo jedini koji smo se bavili proizvodnjom vertikalne prometne signalizacije - reći će Martina Slanovic i Damir Stošić, sestra i brat koji danas upravljaju tom obiteljskom tvrtkom. Prije nepunih pola godine iz osječkog Donjeg grada preselili su se na novu lokaciju u Antunovcu, ondje je sagrađena upravna zgrada, ali za njih još važnije i prostrana proizvodna hala. Iz koje i dalje, unatoč narasloj konkurenciji, vrlo uspješno nastavljaju proizvodnju.

- Od naših naručitelja prepoznati smo kao brzi, kvalitetni i pouzdani isporučitelji prometne signalizacije - kaže Stošić. A oko proizvodnje znakova, njihova izgleda pa i kvalitete materijala nema tajne - sve je, naime, striktno propisano zakonom.

- Ali važno je znati da svaki znak, pa tako i ovi koji izlaze iz naših pogona, ima pet godina jamstva. I stoga je obveza na poleđini znaka, etiketa s podacima proizvođača - kazuje Martina Slanovic.

Prateći trendove i napredak tehnologije, u Nobilisu neprestano ulažu u opremu što će omogućiti kako bi prometni znak bio vidljiv u svako doba dana i bez obzira na vremenske nepogode. Za to je zaslužan i tim od sedam zaposlenih djelatnika. A kada smo kod njih, nije naime na odmet primijetiti da, iako su mala tvrtka, u njihovim redovima ima mjesta i za jednog gluhonijemog radnika. D. Kuštro

STOP - NAJČEŠĆI ZNAK

Iako je većina njihovih znakova postavljena na području Osijeka i Slavonije, podosta njihove signalizacije ima i na bjelovarskom području. Nadalje, u Hrvatskoj je njihov znak postavljen u Dubrovniku. A u grupi prometnih znakova najčešće proizveden je onaj s izričitom naredbom zastavljanja - stop!

Možda ste propustili...

SPOJ GINEKOLOGIJE I NEINVAZIVNE ESTETSKE MEDICINE

Poliklinika Sara sada i u Osijeku

ODJEL ZA RAD S DJECOM I MLADIMA

Pričaonice i kreativne radionice u GISKO-u