Regija
DOBRE VIJESTI STIŽU IZ OAZE

Nastavlja se dostava obroka i pomoć u kući Belomanastircima
Objavljeno 9. travnja, 2013.

BELI MANASTIR - Dobra je vijest iz Zagreba stigla za starije osobe uvrštene u trogodišnji program Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira, koji od 2011. godine provodi Mirovna grupa Oaza. Krajem proteklog tjedna, naime, u hotelu International potpisan je novi ugovor s Ministarstvom socijalne politike i mladih, vrijedan 360.000 kuna, koji jamči nastavak provedbe programa, točnije pružanja dviju socijalnih usluga starijim Belomanastircima - pomoć u kući i svakodnevna dostava besplatnih toplih obroka.

- Novca je sve manje pa je prijetilo prisilno gašenje programa. No sredstva su osigurana, dijelom iz državnog proračuna, dijelom od igara na sreću. Premda je iznos smanjen za 20 posto, program će biti nastavljen, a kvaliteta usluga ostat će na istoj razini - ističe predsjednica Oaze, Vesna Nedić, naglašavajući kako značajnu ulogu u provedbi programa ima i Grad Beli Manastir, koji ih prati s 90.000 kuna godišnje.

Nedić podsjeća kako tim programom Oaza pruža besplatnu pomoć u kući za pedesetak starih osoba te dostavlja besplatne tople obroke (skuhane u osječkom Crvenom križu) za još njih 40 s područja Belog Manastira i prigradskih naselja Branjinog Vrha i Šećerane. Kao i prilikom ranijih projekata, Oazi pomažu Centar za socijalnu skrb i Patronažna služba Doma zdravlja Beli Manastir, a zajedničkim su snagama, na terenu, utvrđivali korisnike kojima su socijalne usluge tog programa najpotrebnije. I. Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike