Regija
DRŽAVNI NOVAC

Za školu ima, za Sijelo nema
Objavljeno 8. travnja, 2013.

ŽUPANJA - Već se godinama, s različitih adresa, upozorava na potrebu obnove zgrade nekadašnje stare škole u centru Županje, a pomoć je potkraj prošle godine obećala i ministrica kulture. Ovoga se proljeća napokon sve pomaknulo s mrtve točke i u gradskoj upravi raspolažu informacijama da će obnova pročelja biti sufinancirana sa 600.000 kuna.

Potvrđuje to i županjski gradonačelnik Davor Miličević, koji pojašnjava kako je riječ o programu obnove zgrade tim iznosom.

- Cijela investicija teška je milijun i 200 tisuća kuna. Dakle, Ministarstvo kulture osigurava polovinu sredstava, a mi tražimo način kako osigurati još toliko. Sredstva nisu mala, zgrada je u lošem stanju već godinama, potrebno je promijeniti i stolariju, no vjerujem kako ćemo naći rješenje - optimistično najavljuje Miličević i zahvaljuje Ministarstvu kulture na potpori.

No istovremeno se i čudi što je upravo nakon te, kako ističe, dobre vijesti iz Ministarstva kulture stigla i druga, loša vijest, prema kojoj isto ministarstvo nije izdvojilo ni kune za manifestaciju Šokačko sijelo.

- Ovih smo dana primili informaciju da za Sijelo nema ništa - kratko je prokomentirao gradonačelnik Miličević. (Z.K.)

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike