Regija
ŽUPANJA

Blagoslovljen kip bl. Ivana Pavla II.
Objavljeno 8. travnja, 2013.

ŽUPANJA - U Županji se osjećam svoj na svome, jer ova je župa gostoljubiva, a spajaju nas velike veze, kršćanske, nacionalne i ljudske - izjavio je u Županji u Župi mučeništva sv. Ivana Krstitelja monsinjor Nikola Eterović, titularni cibalski nadbiskup i glavni tajnik Biskupske sinode, nakon svečanog misnog slavlja prije kojega je blagoslovio kip bl. Ivana Pavla II., rad akademskog kipara Slavena Miličevića.

- Bogu sam zahvalan što sam na nedjelju Božjeg milosrđa mogao blagosloviti kip blaženog Ivana Pavla II., koji je promovirao ovaj blagdan, a i koji je veoma blizak nama hrvatskim vjernicima. Bio je tri puta u Hrvatskoj, imao je velike veze s nama i sada se te veze nastavljaju, s neba on zagovara za nas i nadajmo se da ćemo mi biti dostojni tog zagovora blaženog Ivana Pavla II., da ćemo one ideale koje je on zastupao ostvariti u svom osobnom, obiteljskom i društvenom životu - dodao je monsinjor Nikola Eterović.

Župa mučeništva sv. Ivana Krstitelja, predvođena župnikom vlč. Ivanom Varoščićem, priredila je monsinjoru Eteroviću poseban doček, a u svečanom blagoslovu sudjelovala su oba županjska KUD-a, Tomislav i Kristal-Sladorana, serežani KU Stari graničar, brojne vjerske skupine župe, zborovi župe, tamburaši TS-a Kristali i članovi Opće opasnosti, koji su u vrijeme blagoslova svi zajedno, s mnoštvom nazočnih vjernika, zapjevali Krist na žalu.

Uz brojne crkvene velikodostojnike, među kojima je bio i đakovačko-osječki nadbiskup dr. Marin Srakić, na misnome su se slavlju mogli vidjeti i uzvanici iz političkog života, gradonačelnik Županje Davor Miličević, dožupan vukovarsko-srijemski Mato Golubičić, kao i potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak, te brojni drugi. Z.Knežević

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike