Mozaik
IZVRSNA SVIRKA ŽUPANJSKE ROCK-GRUPE

Opća opasnost digla na noge Osječane
Objavljeno 5. travnja, 2013.
Svirali su i osječki bend Wasted Generation te Zoran Mišić

Vezani članci

KONCERT U SUBOTU, 22. PROSINCA

Tereza gošća Opće opasnosti u Županji

U Multimedijalnom centru Slavija oglašena je Opća opasnost koja je, uz veliku buku, mnogo pjevanja, svirke i nešto plesa, potrajala više od dva sata.

Nakon koncerta svi su se nazočni, zdravi i ispunjenoga srca, vratili svojim kućama. Ovakvo, pomalo nalik na ratno izvješće, ponajbolje opisuje ono što se događalo na osječkom koncertu županjske rock-skupine Opća opasnost. Mora se priznati kako su Županjci odlično odradili svoje osječko gostovanje i da se na njima uopće ne vidi da su ušli u 21. godinu svojeg rada. U tome su im pomogli i ostali kvalitetni segmenti nastupa, ponajprije dojmljiva rasvjeta i konačno kvalitetno ozvučenje nekoga koncerta u Slaviji. Uz to, posjetitelji su pak, unatoč ne baš jeftinoj cijeni ulaznica (60 kuna u pretprodaji i 80 kuna na ulazu), ispunili prostor Slavije, a dobrim se pokazao i izbor Wasted Generation kao predgrupe. Stoga su organizatori iz Agencije Koncert s razlogom isijavali zadovoljstvom nakon svirke.

Na sceni se našla uigrana i iskusna šestorka, predvođena frontmanom Perom Galićem, čiji je glas, usprkos promuklosti, pokazao kako je i dalje moćan. Uz njega, veliki pljesak na kraju pokupili su i Slaven Živanović (gitara), Igor Kolić (bas gitara), Vlado Soljačić (gitara), Josip Kamenski (bubnjevi) i Branimir Jovanovac (klavijature). Prije toga Opća je uspješno i pametno kombinirala hitove i manje poznate pjesme, odnosno starije skladbe s novima s povratničkog prošlogodišnjeg albuma "Vrati se na svjetlo". U nizu pjesama, posebice u setu laganica koji je uključivao “Pobjeg'o sam”, “Nisam ja rođen pod sretnim zvijezdama” i druge, čulo se čak glasno zborno pjevanje nazočnih kojima je Galić zahvalio na više od 20 godina vjernosti. Najveće su oduševljenje izazvale izvedbe najvećih hitova “Jednom kad noć”, “Treba mi nešto jače od sna” i “Uzalud sunce sja”, a klicanjem je na pozornicu pozdravljen izlazak posebnog gosta, popularnog valpovačkog rock-pjevača Zorana Mišića, koji je s Općom opasnosti suvereno i energično izveo njihov duet “Tri rijeke”. Na koncu su Županjci izišli na bis i još jednom zapalili publiku u prohladnoj Slaviji, a otišli su uz poruku posjetiteljima da njihovoj pjesmi “Tvoje ime čuvam” daju glasove za diskografsku nagradu Porin za Hit godine.

Tomislav LEVAK
Bivša kina postaju glavni koncertni prostori

Ovaj je koncert pokazao nekoliko stvari. Prvo, bivše kinodvorane očito postaju glavni koncertni prostori, jer uz Slaviju od ranije, jači koncertni život počinju živjeti posebice kino Europa, a katkad i kino Urania. S druge strane, bilo bi dobro da se u Slaviji riješi pitanje grijanja, jer je u hladnijim noćima (srećom, ova nije bila jedna od njih) ondje uistinu neugodno. Također, problem su i preuska ulazna vrata, što bi također nekako trebalo riješiti, možda otvaranjem nekoliko bočnih vrata, dakako sa zaštitarima na ulazu. I na kraju, bonovi za pivo i sokove možda su neizbježni, ali jako kompliciraju stvari. (T.L.)

Možda ste propustili...

“WILD AT HEART”

Lyncheva serija

CAMERATA GARESTIN U DONJEM MIHOLJCU

Miholjčani su uživali u baroknim skladbama

LOKALNI MEDIJI NAVODE DA SE RADI O SAMOUBOJSTVU

Jedini unuk Elvisa Presleya preminuo u dobi od 27 godina