Regija
AKCIJA POLICIJE

Biciklistima u Jagodnjaku poklanjali reflektirajuće prsluke
Objavljeno 1. travnja, 2013.

BELI MANASTIR/JAGODNJAK - Tijekom 2012. godine na području PP Beli Manastir evidentirane su ukupno 243 prometne nesreće, u kojima je pet osoba poginulo. Teške ozljede zadobile su 23 osobe, dok je s lakim ozljedama prošlo njih 98. Od ukupnog broja prometnih nesreća, u 14 su sudionici bili vozači bicikla. Pet biciklista je teško, a osam lakše ozlijeđeno. Tvrde to u PP Beli Manastir, naglašavajući kako je u prvom kvartalu 2013. godine evidentirana i jedna nesreća u kojoj je vozač bicikla poginuo.

- S obzirom na to da su biciklisti jedna od najugroženijih kategorija sudionika u prometu, a s ciljem smanjenja prometnih nesreća u kojima su sudionici vozači bicikla, kao i stradavanja vozača bicikla, organiziramo razne preventivne akcije u prometu - kažu belomanastirski policajci, naglašavajući kako je jedna od njih i nedavna akcija, organizirana na prostoru općine Jagodnjak.

Suorganizirali su je zajedno s Vijećem za prevenciju Općine Jagodnjak, te bolmanskom udrugom Zlatna žena i belomanastirskim BURP-om. U sklopu akcije reflektirajuće prsluke donirali su svim biciklistima zatečenima u prometu, a ujedno su ih upoznali s važnošću njegova korištenja.(I.G.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike