Regija
NAKON DEVET GODINA GRADNJE

Blagdan Uskrsa darđanski vjernici
proslavili u novoj crkvi svetog Josipa
Objavljeno 1. travnja, 2013.

DARDA - Uskrs je temelj kršćanske vjere i daje nam vjeru u vječni život, poručio je u povodu Uskrsa Josip Vrbanić, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Dardi, čestitavši uskrsnuće Gospodinovo u novosagrađenoj crkvi u Dardi.

Dok u mnogim mjestima gradnja crkve traje i po 20 godina, ova u Dardi, zahvaljujući brojnim donatorima, sagrađena je i u funkciju stavljena nakon samo devet godina, pa su Darđani ovogodišnji Uskrs dočekali u novoj crkvi – crkvi svetog Josipa. Naime, u ožujku 2004. godine đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit msgr. Marin Srakić, blagoslovio je temeljni kamen nove crkve svetog Josipa, dok će ove godine u lipnju, nakon samo devet godina, posvetiti novu crkvu.

- Prezadovoljan sam što smo u ovako kratkom roku uspjeli osposobiti crkvu za održavanje svete mise, pa možemo biti zahvalni Bogu i ljudima na nesebičnoj pomoći tijekom svih ovih godina - kaže župnik Vrbanić, te dodaje da se nakon 49 godina njegova truda, rada i upravljanja darđanskom župom i te kako vide rezultati.

Izgradnja nove crkve ujedinila je bivše i sadašnje župljane, ali i mnoge druge vjernike. Tako su, primjerice, Darđani iz Australije već pet puta organizirali zabavu na kojoj su prikupljani dobrovoljni prilozi, a prikupljeni je novac iskorišten za potrebe gradnje i uređenja crkve. Nekoliko puta pomogli su i bivši župljani iz Mađarske, a brojnim donacijama pridružili su se i ostali vjernici iz Darde i ostatka Hrvatske, pomogavši svatko prema svojim mogućnostima, te Općina Darda, Osječko-baranjska županija i mnogi drugi. - Zadovoljstvo župljana vidljivo je svakoga dana, a koliko će crkva sv. Josipa Darđanima koristiti govori i posjećenost 400 do 500 vjernika na nedjeljnim misama i za blagdane, što je danas rijetkost - zaključuje župnik Josip Vrbanić.

U novoj će se crkvi ove godine održati prva pričest, krizma, posveta crkve te zlatna misa, odnosno obilježavanje 50 godina svećenstva, župnika Josipa Vrbanića. S.Cvetko

Koliko će crkva Darđanima koristiti govori i posjećenost 400 do 500 vjernika na misama

Možda ste propustili...

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike