Regija
“REPOVI” OD HUMANITARNOG KONCERTA U BELOM MANASTIRU

Baranjski leptirići od
koncerta još nisu dobili ni lipe
Objavljeno 30. ožujka, 2013.

BELI MANASTIR - Premda je od humanitarnog koncerta Mirka Švende-Žige, koji je u belomanastirskoj nastavno-sportskoj dvorani nastupio u povodu Međunarodnog dana žena, prošlo već 20-ak dana, dio onih kojima je koncert bio namijenjen nije dobio ni lipe.

Podsjetimo, organizatori humanitarnog koncerta bili su Grad Beli Manastir, te općine Čeminac i Petlovac, a kako je najavljeno, prihod od prodanih ulaznica (10 kuna) trebao je biti podijeljen na jednake dijelove. Svaki od suorganizatora, istaknuto je tada, svoj će dio upotrijebiti u humanitarne svrhe, a Grad Beli Manastir odlučio je pomoći Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama Baranjski leptirići. Budući da novac još nisu dobili, a upiti su sve češći, ''leptirići'' su se javnosti obratili preko Facebooka.

- S obzirom na brojne upite, na žalost, moram vam reći - ništa - nula kuna. Taj koncert je bio organiziran za Dan žena, a Žiga je naplatio svoj nastup približno 15.000 kuna. Prvo nam je ponuđeno da prihod od prodaje ulaznica ide za našu Udrugu, ali smo kasnije dobili informaciju kako će nam pripasti trećina prihoda. Koliko znamo, trećina je približno 1.600 kuna, ali eto, 20 dana od koncerta, sredstva nismo dobili. Toliko o humanitarnom koncertu - stoji u tekstu članova udruge Baranjski leptirići.

Što se, zapravo, dogodilo s prihodom od prodanih ulaznica, zapitali smo čelne ljude triju jedinica lokalne samouprave, suorganizatora Žiginog koncerta.

- Koncert smo sufinancirali s približno 5.000 kuna, a nakon završetka nam je na račun uplaćena trećina prihoda, približno 1.600 kuna - kaže načelnik Općine Čeminac Damir Rešetar, naglašavajući kako novac još uvijek stoji na računu, ali će biti upotrijebljen isključivo u humanitarne svrhe. Svoju trećinu prihoda raspodijelili su i u općini Petlovac, čiji načelnik Drago Dominić tvrdi kako su 1.000 kuna uplatili na račun humanitarne petlovačke udruge Dom veselja, a 600 kuna u poseban humanitarni Fond koji pune raznim aktivnostima. Proizlazi da jedino Beli Manastir nije poštovao dogovor, a zašto je tomu tako, objasnio je Dominić, budući da su sva plaćanja obavljana preko računa njegove općine.

- Beli Manastir još uvijek nije uplatio svoj dio za organizaciju koncerta, pa kada to učine, bit će im isplaćeno 1.600 kuna, trećina prihoda od prodanih ulaznica - naglašava Dominić. Gradonačenlik Belog Manastira Ivan Doboš potvrđuje kako novac za organizaciju koncerta još uvijek nije isplaćen općini Petlovac, ali naglašava kako je uplata pitanje dana. Kašnjenje opravdava isplatama uskrsnica.I.Getto

Možda ste propustili...

SVEČANO OBILJEŽENA 30. OBLJETNICA OSLOBOĐENJA GRANIČNIH KARAULA I MIHOLJŠTINE

Prisjećanje na koordiniranu akciju Vrabac

KNJIŽNICI ODOBREN PROJEKT OD ČETIRI MILIJUNA KUNA

Novim će bibliobusom pokrivati cijelu županiju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVI SU DOBILI LIJEČNIČKU POMOĆ

Đake izboli stršljeni, spasili ih HGSS-ovci

2

POKAZATELJI U GODINI KORONAKRIZE

Prosjek plaće na istoku
RH lani bio 4749 kuna

3

ĐAKOVAČKI PROMETNI STRUČNJAK:

Bez položenog ispita mlađi od 14 godina ne smiju sami voziti bicikl