Regija
PROSLAVA U GRADIŠTANSKOM DOMU ZA STARE

Baka Kata Petković uz tamburaše
i ruže proslavila 100. rođendan
Objavljeno 26. ožujka, 2013.

GRADIŠTE – Baka Kata Petković iz Gradišta nije niti slutila kakvo joj se iznenađenje sprema za 100. rođendan, koji je proslavila prošle nedjelje u Domu za stare i nemoćne osobe Svjetlost u Gradištu. Domišljata, vrlo brižna i odgovorna prema korisnicima koje smatra svojom velikom obitelji, vlasnica Doma Ljubica Čolakovac nije željela ništa prepustiti slučaju i organizirala je pravu rođendansku zabavu. Kada su se prekjučer poslije podneva kod bake Kate okupili brojni čestitari, u dnevni boravak je uz pratnju tamburaškog sastava Srce slavonsko i pjesmu “Hej Kato, moje zlato” ušla vlasnica s velikim buketom crvenih ruža. Iznenađenje je do suza ganulo članove obitelji, rodbinu, prijatelje i sve ostale korisnike Doma. Baka Kata je bila oduševljena, uzbuđena i sretna, ustvrdivši da ni u snu nije pomislila da će stoti rođendan uopće i doživjeti, a kamoli proslaviti na ovakav način, uz pjesmu i tamburaše. Kao prava slavljenica, krhka je bakica ustala i održala govor, gostima je sipala i šampanjac, a svi su skupa nazdravili u njenu čast, zaželjevši joj još puno rođendana.

U organizaciji slavlja veliki doprinos su dale zlatne ruke žena iz Udruge Vezilje iz Gradišta koje su pripremile slasne torte.

Inače, baka Kata prva je korisnica u Domu Svjetlost koja je proslavila 100. rođendan. Za sebe kaže da je prava Šokica, iz obitelji Čolakovac, čiji je suprug, majstor Martin, kako su ga zvali, bio poznati gradištanski kovač, za kojega je znao cijeli županjski kraj. Tamburaši su prekjučer razgalili srca baka i djedova u Domu Svjetlost, koji su svako malo brisali suze. Poželjeli su da im svakoga dana svrate i odsviraju bar jednu pjesmu, onako, za njihovu dušu. Marija Lešić Omerović

Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana