Regija
KONAČNO SE NEŠTO POČELO DOGAĐATI

Batinska luka bit će
završena do kraja godine
Objavljeno 22. ožujka, 2013.

BATINA - Premda je više od 90 posto radova na gradnji batinske luke gotovo te unatoč tome što se u međuvremenu konačno nešto počelo događati, teško je povjerovati da će prvi ''dunavski'' putnici na obalu izići tijekom predstojeće turističke sezone, iako ni to nije nemoguće. Za razliku od prije mjesec-dva, načelnik općine Draž Stipan Šašlin ipak zvuči zadovoljnije.

- Brodovi, praktički, već mogu pristajati, ali bez uporabne dozvole, koja može biti ishođena tek nakon završetka druge faze cjelokupnog projekta - kaže te dodaje kako mu sada ništa ne znače tri-četiri mjeseca, nego je najvažnije što su sredstva za drugu fazu osigurana i što je raspisan natječaj za izvođača radova.

- Sukladno s projektom, mora biti utvrđena desna obala Karašice koja se u Dunav ulijeva blizu pristaništa - kaže Šašlin. Za preostale radove potrebno je nešto više od mjesec dana, ali je o rokovima nezahvalno pričati, budući da oni ovise o vodostaju rijeka, pa otuda i skepticizam glede datuma završetka.

Podsjetimo, uz batinsku su luku vezane brojne dogodovštine, poput dvostrukog otvaranja radova na njezinoj gradnji ili višegodišnjih prepiski između Županije osječko-baranjske i nadležnih, budući da od završetka rata u Hrvatskoj nije bio poznat pojam gradnje nove riječne luke. Unatoč svemu, Šašlin naglašava kako specijalnih probijanja rokova ipak nije bilo te kako će vrlo brzo prvi riječni putnici zakoračiti na baranjsko tlo. A sudeći prema projekcijama, njih bi godišnje trebalo biti i do četrdesetak tisuća.I.Getto

OTVARANJE PONUDA 25. OŽUJKA

U Hrvatskim vodama kažu kako će tek po završetku gradnje 2. faze putničkog pristaništa investitor biti u mogućnosti ishoditi uporabnu dozvolu za sagrađeni objekt, tvrdi, dodajući kako je u tijeku javno nadmetanje za izvođača 2. faze gradnje, a otvaranje ponuda je u ponedjeljak, 25. ožujka. Realna je opcija da će objekt u cijelosti biti dovršen te da će za isti biti ishođena uporabna dozvola do kraja 2013. godine.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike