Sport
UOČI NEDJELJNOG FERIVI POLUMARATONA

Lisa Stublic nakon New Yorka u Osijek
Objavljeno 21. ožujka, 2013.

OSIJEK - Nakon sjajnog nastupa na polumaratonu u New Yorku, zagrebačka trkačica Lisa Christina Stublic (Aviokarte.hr) u nedjelju će nastupiti u - Osijeku!

- Imamo već više od 250 prijava iz sedam zemalja među kojima je i Lisa Stublic. Ne dvojimo da će nedjeljna priredba imati dosad najviše sudionika i biti najuspješnija - dojavio je Damir Černić, predsjednik Maraton kluba Hrvatski sokol, koji deveti put organizira proljetnu priredbu ulicama grada.

Lisa bi trebala privući brojne gledatelje pokraj staze polumaratona koja vodi trkač(ic)e uzduž tramvajske linije Višnjevac - Zeleno polje. Ona je, naime, prije par dana u New Yorku stigla treća na cilj s novim hrvatskim rekordom za žene - 1:09,18.

- Dosad su nam se prijavili trkači(ce) iz Austrije, BiH, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Srbije i, dakako, Hrvatske. Ne dvojimo da će nedjeljna priredba imati dosad najviše sudionika te biti i najuspješnija.

Osim polumaratona, koji je odlukom HAS-a i ekipno prvenstvo Hrvatske, u programu tog atletskog događaja je i utrka "Je l' trčiš, lega?" na pet kilometara namijenjena svim građanima, a uvod će, kao i dosad, biti utrke najmlađih, predškolaca i učenika osnovnih škola.

- Želja nam je da se na 5.000 metara natječe što više Osječana, da postupno stvaramo kod njih naviku za sustavnim trčanjem u smislu očuvanja zdravlja - poruka je braće Ivice i Ferde Kraljevića, suvlasnika Ferivija, od ove godine glavnog sponzora te priredbe.

Start i cilj devetog tradicionalnog Osječkog Ferivi polumaratona bit će u nedjelju (24. ožujka), a nakon utrka mladeži i djece ono "glavno" počinje u 10.30 sati. (D.Kž.)

Možda ste propustili...

HRVATSKI TAEKWONDO USPJEŠAN NA EP-U U BEOGRADU

Karabatić i Arelić zaključile berbu

FUTSAL: DRAMA DO KRAJA

Majstorica u borbi za naslov prvaka

Najčitanije iz rubrike