Regija
PROJEKTI VRIJEDNI TRI MILIJUNA KUNA

Biljskoj ambulanti predano vozilo za prijevoz dijaliziranih pacijenata
Objavljeno 21. ožujka, 2013.

BILJE – Vozilo za prijevoz dijaliziranih bolesnika u Klinički bolnički centar u Osijeku iz Zdravstvene stanice Bilje jučer je osječko-baranjski župan, dr. Vladimir Šišljagić predao Žarku Zeliću, ravnatelju Doma zdravlja Beli Manastir, za koje je Županija osigurala 210.000 kuna.

Župan je kazao kako su na tri lokacije u Baranji: Batini, Kneževim Vinogradima i u Bilju, preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povukli 450.000 kuna kako bi financirali izmjenu sustava grijanja u ambulantama na jeftiniji zemni plin, čime su postignute uštede, prema statističkim pokazateljima, od 25 do 50 posto u nekoliko posljednjih mjeseci.

- Moram naglasiti da ove godine, što se tiče Doma zdravlja Beli Manastir, nastavljamo projekt energetske učinkovitosti vrijedan tri milijuna kuna, kojima ćemo povećati uštede u količini energenata na razini od 30 do 40 posto, a što će biti i te kako isplativo tijekom 2013. godine - kazao je župan Šišljagić te dodao kako taj dom zdravlja dobro funkcionira kada je riječ o financijskom poslovanju.

- Još je važnije to što razina zdravstvene skrbi o stanovnicima nikada nije došla u pitanje, a i sada je ta skrb na visokoj razini. Što se tiče najave ukidanja dežurstava, mogu reći da je očito kako su naši argumenti i dopisi koje smo uputili prema resornom ministarstvu, a prije toga i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, vezano uz dežurstva koja su prema HZZO-u i njihovom dopisu trebala biti ukinuta od 1. travnja, uvažena. Dali smo primjedbe i opravdali potrebu dežurstava u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Najnovija je vijest da dežurstva pedijatra, obiteljskog liječnika i stomatologa i nadalje funkcioniraju na isti način kao što su funkcionirala do sada - izjavio je dr. Šišljagić.

Ravnatelj Zelić zahvalio je na vozilu i projektima koje provodi s belomanastirskim Domom zdravlja radi pacijenata.

- Vozilo će služiti za prijevoz dvadesetak dijaliziranih pacijenata. Također smo zadovoljni što smo sa Županijom i Fondom u zajedničkom projektu postigli uštede u grijanju ambulanti u trima baranjskim mjestima. Dobili smo energetski najisplativiji i funkcionalno najbolji sustav grijanja, čime smo snizili svoje troškove. Ove godine nastavljamo projekt od gotovo tri milijuna koji smo aplicirali, a odnosi se na oblaganja fasada, zamjenu radijatora i radijatorskih ventila u ambulantama Kneževi Vinogradi, Darda, Batina i Beli Manastir. Svaka kuna ušteđena u energetski učinkovitijim objektima usmjerit će se prema pacijentima, odnosno na našu osnovnu djelatnost - poručio je Zelić. D.Pejić

Dežurstva pedijatra, obiteljskog liječnika i stomatologa ne ukidaju se - kazao je župan Šišljagić

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike