Regija
PROJEKTI VRIJEDNI TRI MILIJUNA KUNA

Biljskoj ambulanti predano vozilo za prijevoz dijaliziranih pacijenata
Objavljeno 21. ožujka, 2013.

BILJE – Vozilo za prijevoz dijaliziranih bolesnika u Klinički bolnički centar u Osijeku iz Zdravstvene stanice Bilje jučer je osječko-baranjski župan, dr. Vladimir Šišljagić predao Žarku Zeliću, ravnatelju Doma zdravlja Beli Manastir, za koje je Županija osigurala 210.000 kuna.

Župan je kazao kako su na tri lokacije u Baranji: Batini, Kneževim Vinogradima i u Bilju, preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povukli 450.000 kuna kako bi financirali izmjenu sustava grijanja u ambulantama na jeftiniji zemni plin, čime su postignute uštede, prema statističkim pokazateljima, od 25 do 50 posto u nekoliko posljednjih mjeseci.

- Moram naglasiti da ove godine, što se tiče Doma zdravlja Beli Manastir, nastavljamo projekt energetske učinkovitosti vrijedan tri milijuna kuna, kojima ćemo povećati uštede u količini energenata na razini od 30 do 40 posto, a što će biti i te kako isplativo tijekom 2013. godine - kazao je župan Šišljagić te dodao kako taj dom zdravlja dobro funkcionira kada je riječ o financijskom poslovanju.

- Još je važnije to što razina zdravstvene skrbi o stanovnicima nikada nije došla u pitanje, a i sada je ta skrb na visokoj razini. Što se tiče najave ukidanja dežurstava, mogu reći da je očito kako su naši argumenti i dopisi koje smo uputili prema resornom ministarstvu, a prije toga i Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, vezano uz dežurstva koja su prema HZZO-u i njihovom dopisu trebala biti ukinuta od 1. travnja, uvažena. Dali smo primjedbe i opravdali potrebu dežurstava u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Najnovija je vijest da dežurstva pedijatra, obiteljskog liječnika i stomatologa i nadalje funkcioniraju na isti način kao što su funkcionirala do sada - izjavio je dr. Šišljagić.

Ravnatelj Zelić zahvalio je na vozilu i projektima koje provodi s belomanastirskim Domom zdravlja radi pacijenata.

- Vozilo će služiti za prijevoz dvadesetak dijaliziranih pacijenata. Također smo zadovoljni što smo sa Županijom i Fondom u zajedničkom projektu postigli uštede u grijanju ambulanti u trima baranjskim mjestima. Dobili smo energetski najisplativiji i funkcionalno najbolji sustav grijanja, čime smo snizili svoje troškove. Ove godine nastavljamo projekt od gotovo tri milijuna koji smo aplicirali, a odnosi se na oblaganja fasada, zamjenu radijatora i radijatorskih ventila u ambulantama Kneževi Vinogradi, Darda, Batina i Beli Manastir. Svaka kuna ušteđena u energetski učinkovitijim objektima usmjerit će se prema pacijentima, odnosno na našu osnovnu djelatnost - poručio je Zelić. D.Pejić

Dežurstva pedijatra, obiteljskog liječnika i stomatologa ne ukidaju se - kazao je župan Šišljagić

Možda ste propustili...

OPĆINSKO VIJEĆE NA KRAJU MANDATA

Bez kredita, podmiruju sve obveze

PROSTOR ZA PROSLAVE, SVLAČIONICE ZA NK

Dom obnovljen za 1,8 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana