Regija
STRATEŠKI PLAN NE ODUSTAJE OD ULAGANJA

U Županji će proizvoditi energiju,
pelete i egzotično voće
Objavljeno 21. ožujka, 2013.

ŽUPANJA – Glasine koje posljednjih dana kruže Županjom o tome kako je tvrtka Strateški plan, koja je preko javnog natječaja 2009. godine od Grada Županje kupila 706.624 četvornih metara oranice u građevinskoj zoni, odustala od planirane investicije, što bi uoči predstojećih lokalnih izborima pojedincima i te kako odgovaralo, opovrgnula nam je glasnogovornica tvrtke Tamara Kelava.

– Strateški plan nastavlja investicije u Županji, i to prema prethodno definiranom razvojnom planu. Pokraj energane na drvnu biomasu gradit će se tvornica drvnih peleta, a u suradnji sa strateškim partnerom i plastenici za proizvodnju egzotičnog voća - ističe Kelava.

Riječ je o prvoj od ukupno dvije faze investicije u Županji, čija će kruna biti izgradnja logističkog parka i zapošljavanje većeg broja lokalnih stanovnika. U prvoj fazi, vrijednoj približno 25 milijuna eura, predviđeno je zapošljavanje tridesetak osoba. Građevinska dozvola za gradnju kogeneracijskog postrojenja na drvnu biomasu, ističu u Strateškom planu, konačno je dobivena prošli mjesec i radovi će uskoro početi, a još se čeka izdavanje lokacijske dozvole za tvornicu peleta.

- Izgradnju plastenika investitor će dijelom financirati iz IPARD programa. Na ovim investicijama aktivno radimo već tri godine i nadamo se njihovoj finalizaciji u sljedeće dvije godine, za što će nam i dalje biti potrebna aktivna potpora lokalne zajednice - ustvrdila je Kelava.

Nakon prve faze, koja će osigurati opskrbu energentima, prijeći će se na drugu fazu, odnosno gradnju logističkog parka.

- Procjenjujemo da će ukupna investicija iznositi 50 milijuna eura i da će zaposliti približno 150 ljudi - poručuju iz Strateškog plana. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike