Ekonomija
USPJEH ERDUTSKIH VINOGRADA

Erdutskim graševinama tri zlata i dva srebra
Objavljeno 21. ožujka, 2013.

OSIJEK - Erdutski vinogradi d. d. iz Erduta postigli su još jedan veliki uspjeh. Ovaj put na upravo završenom ocjenjivanju vinskih uzoraka na Sajmu turizma, koji se održava kao predsajamska manifestacija 16. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, koji će se kao najveća i najposjećenija gospodarska manifestacija u BiH održavati od 9. do 13. travnja 2013.

U konkurenciji više od stotinu uzoraka vina pristiglih iz zemlje domaćina (BiH) i vinskih zemalja regije jugoistočne Europe, Erdutski vinogradi osvojili su tri zlatne i dvije srebrne medalje, što je samo potvrda isto tako velikog uspjeha postignutog s tim vinima na nedavnom splitskom sajmu GAST. Medalje iz Mostara ponijele su graševina vrhunska, graševina kasna berba, graševina izbor suhih bobica i graševina ledena berba, sve berbe 2011. godine.

Kako nam je rekao Slobodan Čapin, glavni enolog Erdutskih vinograda, vina koja su dobila visoke nagrade na mostarskom ocjenjivanju poslali su i na najprestižnije svjetsko ocjenjivanje Decanter u Londonu, gdje također očekuju veliki uspjeh.

Ovogodišnje zlatne medalje govore i da je Erdutska graševina postigla najvišu kvalitativnu ocjenu na tržištu Republike Hrvatske. Erdutski vinogradi nakon obavljenih ulaganja u podizanje novih vinograda, sada ulažu značajna sredstva u tehnologiju proizvodnje vina, a samim tim mogu se očekivati i novi, još veći uspjesi njihovih vina na prestižnim sajmovima i ocjenjivanjima. Kako doznajemo od enologa Čapina, upravo se za tržište pripremaju vina berbe 2012. godine, a koja se odlikuju prekrasnim voćnim aromama i kvalitetom koja će zasigurno s velikim zadovoljstvom prihvatiti ljubitelji vina. N.Vukadinović

Upravo se za tržište pripremaju vina berbe 2012. godine

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRODAJA FOKUSIRANA PRETEŽITO NA UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

I školjkarstvo na udaru pandemije koronavirusa

2

3