Regija
STANOVNICI ŽUPANJSKE ULICE TOPOLOVAC:

Ne trebamo šetnicu nego
asfalt, vodu, kanalizaciju
Objavljeno 19. ožujka, 2013.

ŽUPANJA – Bravo za šetnicu! Šteta što ne živimo na šetnici, nego u ulici. Pukao nam je film kada smo čuli da će se opet ulagati u šetnicu, jest da novac stiže i iz Hrvatskih voda, ali mi smo ovdje kao zabetonirani u vremenu zbog tako prigodne, uvijek primjenjive fraze “neriješenih imovinsko-pravnih odnosa”, odnosno čovjeka koji živi u Sarajevu i zbog čije nesuglasnosti za ustupanje zemljišta za prolaz ceste mi trpimo već godinama. A uplatnice za komunalnu naknadu uredno stižu, za legalizaciju dvije sobe što sam dozidao isto ne vjerujem da ću dobiti neki popust zato što živim u močvari, ma stvarno mi je već dosta! - požalio nam se stanovnik Topolovca Marko Galović.

“Zahvaljuje” vladajućima što mu ulica nije prometna jer nema asfalta, što nema vodu iz regionalnog vodovoda, kanalizaciju, plin, što kamion Komunalca za skupljanje otpada ne silazi u ulicu nego stanari moraju vući kante do ceste. Stanovnici Topolovca tvrde da se jedino po ploči pričvršćenoj za stup s napisom Topolovac može naslutiti da je riječ o ulici, jer zaseok koji se iz Mažuranićeve ulice, 200-tinjak metara prije gradskog groblja, proteže desno prema Šantavi, nema ni jedno drugo obilježje ulice. Mještani upozoravaju na to da žive kao građani drugog reda, jer od komunalne infrastrukture imaju samo nekoliko stupova javne rasvjete. Za pomoć su se, tvrde, obraćali i gradonačelniku i gradskoj upravi, ali sve je ostalo samo na obećanjima.

- Uredno plaćamo komunalnu naknadu i očekujemo nešto zauzvrat. Neka nam se osiguraju osnovni uvjeti za normalan život kao i u drugim dijelovima grada, jer smatramo da na to imamo puno pravo - poručuju stanovnici.

Županjskom gradonačelniku Davoru Miličeviću zasmetalo je spočitavanje nastavka gradnje šetnice od strane nekolicine građana u Topolovcu. Ističe da je riječ o projektu iz potpuno drugog programa i jedno s drugim nema nikakve veze, niti je išta učinjeno na štetu drugih.

- Zar smo mi trebali odbiti 2,7 milijuna kuna koje nam daju Hrvatske vode i odustati od šetnice zbog nekoliko kuća u Topolovcu? To je stvarno besmisleno i ne zaslužuje komentar. Izgradnja komunalne infrastrukture u toj ulici je u planu i kada bude novca, ići će se u realizaciju - zaključuje Miličević. M.Lešić Omerović

NISU UŠLI U PRIORITET DRŽAVE

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Damir Parmać, podsjeća da je cesta u Topolovcu lani kandidirana na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, no projekt nije ušao među prioritete. Dodaje da je kriza osjetno srezala Program izgradnje komunalne infrastrukture na području grada koji je zbog nedostatka novca smanjen za čak dvije trećine.

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro