Osijek
UZALUDNO UKAZUJU NA PROBLEME

Za obnovu nogostupa u Čepinu nema novca
Objavljeno 19. ožujka, 2013.

Loši nogostupi prepuni rupa problem je koji muči stanovnike Ulice bana Josipa Jelačića u Čepinu, koji svakodnevno strahuju od mogućih padova prilikom šetnje u tom dijelu ulice. Ogorčeni mještani upozoravaju da su nogostupi već duže vrijeme u ovakvom stanju, a ulica koja spaja dvije glavne ceste u Čepinu trebala bi biti uređenija i sigurnija za promet.

- Od kućnog broja 78 do 90 stanje je najkritičnije, staza je izdignuta i polomljena, a na nekim dijelovima čak je više ni nema, no ni ostatak nogostupa u našoj ulici nije u boljem stanju. Svakodnevno stazom prolazi nekoliko stotina školske djece, a najveće probleme stvara starijim osobama koje koračaju ovim uništenim i neodržavanim nogostupima - kaže jedan nezadovoljni mještanin.

Kako je na još bar desetak lokacija u Čepinu situacija s nogostupima alarmantna, načelnika Dražena Arnolda pitali smo hoće li ih uskoro sanirati. “Ovogodišnji proračun neće biti dostatan za sanaciju ovih infrastrukturnih radova, pa ćemo s njihovom sanacijom morati malo pričekati. Trenutačno imamo druge prioritete koji također već neko vrijeme čekaju realizaciju”, ističe Arnold, te dodaje da iako su potrebe Općine mnogo veće nego što je to predviđeno proračunom, novac će biti uložen u ono najnužnije, a ostali radovi morat će pričekati. Kada je reakcija građana u pitanju, najčešće pritužbe i upozorenja odnose se na već spominjane nogostupe, odnosno dijelove najprometnijih staza kojim se mještani svakodnevno kreću. I. Mihaljević

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike