Regija
KANONSKA VIZITACIJA POMOĆNOG BISKUPA

Općina Magadenovac primjer je socijalne osjetljivosti
Objavljeno 18. ožujka, 2013.

MAGADENOVAC - Raduje me vrlo dobra suradnja vjerskog i političkog života u općini Magadenovac, kao i vaša socijalna osjetljivost za najugroženije kategorije pučanstva - rekao je prigodom primanja pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons.dr. Đuro Hranić.

Tijekom vizitacije župe Šljivoševci biskup je također izrazio zadovoljstvo što se na području općine i u ovako teškim gospodarskim prilikama grade dva sakralna objekta, crkva u Magadenovcu koja je pri dovršetku i kapelica u mjestu Malinovac.

- Unatoč velikim izdvajanjima za socijalne potrebe i programe za podizanje komunalnog i društvenog standarda, od posljednjeg popisa broj stanovništva u općini pao je za 300, što znači da je izgubljeno cijelo jedno selo - rekao je načelnik općine Stjepan Živković, izrazivši zabrinutost i zbog sve većeg starosnog prosjeka stanovništva.

Broj nezaposlenih u općini Magadenovac pokušavaju smanjiti kroz javne radove i zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa. U te dvije mjere privremeno je u protekloj godini bilo uposleno sedamdesetak nezaposlenih osoba.

Uz općinu i ured župnika Slavka Kovačevića pomoćni biskup je posjetio i OŠ Matija Gubec.(I.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike