Regija
VINKOVAČKI SDP I HNS UPOZORAVA:

U Vinkovcima je grijanje poskupjelo bez suglasnosti Gradskog vijeća
Objavljeno 16. ožujka, 2013.

VINKOVCI - Vinkovački SDP upozorio je građane na činjenicu kako je do povećanja cijene grijanja u Vinkovcima došlo bez suglasnosti i odluke Gradskog vijeća.

Mato Vukušić, Dubravko Korenika i Ivan Majhen, SDP-ovi vijećnici u Gradskom vijeću naglasili su kako je očigledno da gradska vlast želi od građana skriti poskupljenje jer o tome nisu izvijestili lokalni mediji koji su pod nadzorom vinkovačkih vlasti i HDZ-a.

- Poskupljenje je gotovo 20 posto i to je unatrag godinu i pol drugo poskupljenje, pa je za to vrijeme grijanje poskupjelo ukupno 60 posto, što Vinkovce svrstava među gradove s najskupljim grijanjem. Protivimo se tom poskupljenju jer mislimo da se moglo izbjeći, a najtragičnije je što distributeru GTG-u i gradonačelniku jednostavno nije stalo. GTG se već četiri puta našao na dnevnom redu Gradskog vijeća, ali rješenje nije pronađeno, a GTG je u predstečajnoj nagodbi i prijeti mu stečaj zbog gubitka od pet milijuna kuna koji bi mogao povući za sobom i Plinaru istočne Slavonije kojoj duguju nekoliko milijuna kuna - istaknuo je Mato Vukušić.

U povodu najnovijeg poskupljenja, priopćenjem se oglasio i vinkovački HNS, koje potpisuje Ivo Bikić, povjerenik vinkovačke podružnice. U priopćenju se navodi kako su najnovijim poskupljenjem grijanja za 17 posto Vinkovci postali grad s najskupljim grijanjem u Hrvatskoj te osuđuju način na koji je GTG, gradska tvrtka zadužena za grijanje, izvela i predstavila povećanje cijene.

- Činjenica je da je HERA o poskupljenju donijela odluku isključivo na zahtjev GTG-a, a ne stihijski i samostalno kako tvrde u gradskoj tvrtki. Takav način komunikacije s građanima smatramo manipulacijom javnošću. Najnovijim poskupljenjem cijena grijanja u Vinkovcima je dva i pol puta skuplja u odnosu na Osijek, Sisak i Zagreb - ističu u HNS-u.R.Mesić

Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike