Novosti
MILANOVIĆEV “ŠAMAR”

Profesorica iz Osijeka: Premijeru, moj ste glas zauvijek izgubili
Objavljeno 14. ožujka, 2013.
Njezin je “post” objavljen na Facebook stranici Vlade RH dobio na tisuće “lajkova”.

OSIJEK - “Poštovani gospodine Milanoviću, svojom izjavom da gospođa Ingrid Antinčević-Marinović govori engleski jezik bolje od nekih profesora istog jezika, omalovažili ste moje dugogodišnje školovanje, stručno usavršavanje tijekom radnog vijeka, te akademsku zajednicu, i time zauvijek izgubili moj glas”, poručila je putem Facebooka premijeru Zoranu Milanoviću I.K., profesorica engleskog i njemačkog jezika iz Osijeka. Njezin je “post” objavljen na Facebook stranici Vlade RH dobio na tisuće “lajkova”. Profesorica je za Glas Slavonije kratko prokomentirala kako je željela da njezino mišljenje dozna sam premijer Milanović, pri čemu ne želi privlačiti medijsku pozornost na sebe. Dapače, njezin je cilj, kaže, upozoriti na to da nezavidan položaj nastavnika koji stručno, požrtvovno i odgovorno rade svoj posao ne bi smio dodatno otežavati premijer svojim neutemeljenim istupima.

U svojoj je kratkoj poruci ta djelatnica jedne osječke škole možda i najjasnije artikulirala ogorčenje koje je nakon spomenute Milanovićeve izjave zavladalo među strukom. Premijer je, u epilogu danas već kultnog “pipl mast trast as” slučaja, a nakon što je zbog očitog nepoznavanja engleskog jezika izgubila mjesto na listi za EU parlement, Ingrid Antinčević-Marinović odlučio braniti, kako kažu iz udruge Nastavnici organizirano: “potpuno nepotrebnim, ishitrenim i ni sa čim izazvanim omalovažavanjem cijele jedne struke.”

“Svojim komentarom premijer Milanović poslao je poruku i šamar ne samo profesorima tog jezika, nego i svim učiteljima i nastavnicima u RH. Očito nije dovoljno što su, kao visokoobrazovani kadar, potplaćeni, što rade u sve težim uvjetima – od materijalnih uvjeta u školama, do verbalnog (a ponekad, nažalost, i fizičkog) nasilja od strane učenika i roditelja. Sada premijer šalje poruku da su i nesposobni ili jedva sposobni (za dvojku) pa valjda bolje nisu ni zaslužili”, stoji u priopćenju te udruge. Ističu kako ovo nije jedini primjer premijerova “blaćenja i omalovažavanja nastavničke struke”. “Omalovažavanjem kompetencija učitelja i nastavnika, Milanović omalovažava i hrvatska sveučilišta i studijske programe te sveučilišne profesore koji su te učitelje i nastavnike poučavali tijekom studiranja”. U zaključku, Nastavnici organizirano, od premijera traže javnu ispriku.S.Cvetko/I. Rab Guljaš

Možda ste propustili...