Regija
VALPOVO NASTAVLJA NIZATI USPJEHE

Valpovačkom fotoklubu
nagrada “Faust Vrančić”
Objavljeno 14. ožujka, 2013.
Državna nagrada “Faust Vrančić” utemeljena je 1992. godine

ZAGREB – Nizu vrijednih i zapaženih domaćih i međunarodnih nagrada koje je dosad dobila Zajednica tehničke kutlure Valpovo, njezini pojedinci i udruge, danas će pribrojiti još jednu - najprestižniju državnu nagradu tehničke kulture “Faust Vrančić“ koja danas na svečanosti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta peti put dolazi u ruke članova Zajednice tehničke kulture Valpovo. Ovaj put tu vrijednu nagradu dobili su članovi Fotokluba Valpovo.

Tijekom proteklih deset godina, po raspisanom natječaju, Zajednica tehničke kulture Valpovo kandidirala je niz svojih najboljih kandidata. Troje pojedinaca i jedna članica kao udruga već su dobili to visoko državno priznanje. Prvi je 2006. godine tu nagradu dobio član Filip Kljajić, a dvije godine kasnije nagradom se okitio i Dragan Francuz, tajnik ZTK Valpovo. Predsjednik Zajednice tehničke kulture Valpovo i dopredsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Dragan Milec nagradu je primio 2009. godine, a prije tri godine, odnosno 2010. godine, tu prestižnu nagradu dobili su članovi Astronomskog društva “Anonymus“ Valpovo.

Od prije nekoliko dana ovom nagrađivanom nizu pridružio se i Fotoklub Valpovo. Kako u obrazloženju koje je stiglo na adresu ZTK Valpovo stoji, Fotoklub Valpovo nagrađuje se Godišnjom nagradom tehničke kulture “Faust Vrančić“ za izniman doprinos na unapređivanju fotografske kulture i izvan područja lokalne sredine, a to potvrđuju i brojna priznanja koja je udruga dobila. U proljeće 2012. godine Fotoklub Valpovo proglašen je najboljim fotoklubom u Hrvatskoj.

Valja napomenuti kako je ove godine za izniman doprinos razvitku i unapređivanju tehničke kulture u Republici Hrvatskoj za 2012. godinu ukupno dodijeljeno 14 nagrada, od toga jedna nagrada za životno djelo, 10 godišnjih nagrada pojedincima i tri godišnje nagrade pravnim osobama među kojima je i Fotoklub Valpovo.

Državna nagrada tehničke kulture “Faust Vrančić“ utemeljena je odlukom Hrvatskog sabora 1992. godine i donošenjem Zakona o tehničkoj kulturi, a dodjeljuje ju Republika Hrvatska za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture poduzećima i drugim pravnim osobama.

Lidija ANIČIĆ

Troje pojedinaca i jedna članica kao udruga već su dobili ovo visoko državno priznanje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike